Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

HDP O Fotoğraflar İçin Araştırma İstedi

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği yerleşim yerlerinde kadınların işkence görerek öldürülmesi ve ölü bedenlerinin sokak ortasında çıplak bir şekilde teşhir edildiği iddiasına ilişkin olarak, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Demirel, 16 Ağustos 2015 tarihinde Muş’un Varto ilçesinde başlayan sokağa çıkma yasaklarında bugüne kadar 7 kentin 20 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 57 kez ilan edildiğini belirtti.

10 Şubat’ta sosyal medya hesapları aracılığıyla servis edilen ve daha sonrasında kimi basın yayın organları tarafından da paylaşılan bir fotoğrafa tanıklık ettiklerini kaydeden Demirel, “Cizre’de çekildiği öne sürülen bu fotoğrafta öldürülen bir kadının elbiselerinin çıkarıldığı ve çıplak bir şekilde sokak ortasında teşhir edildiği görülmektedir. Ölü bedenin etrafında asker ya da polis olduklarından şüphe edilen fakat kimlikleri belirsiz bazı kişiler de fotoğraf karelerine yansımıştır. Bunun yanı sıra, fotoğraftaki kadının bacak ve göğüs kısımlarında kesik izlerinin bulunması öldürülen bu kişinin işkenceye uğradığı yönünde oldukça ciddi şüphe uyandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağının olduğu bölgelerde kadın bedenine yönelen her türlü fiziksel saldırıları ve işkence iddialarının titizlikle araştırılması ve açığa çıkarılmasının elzem olduğunun altını çizen Demirel, “Aksi takdirde cezalandırılmamış ve önü alınamamış her vaka halkın toplumsal ve sosyal yapısı üzerinde çok derin tahribatlara neden olacaktır. Özetle, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği yerleşim yerlerinde kadınların işkence görerek öldürülmesi ve ölü bedenlerinin sokak ortasında çıplak bir şekilde teşhir edilmesi ile, bu görüntülerin sosyal medya hesapları aracılığıyla basın yayın organlarına servis edilmesi türü olayların tüm boyutlarıyla incelenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.