Öne Çıkanlar ırak TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk fetö pkk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin

İnce: Eski Uzlaşma Kültürüne Yeniden İhtiyaç Var

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı günlere geri dönersek rahmetli Erbakan’ın ekolünden gelen Sayın Genel Başkanla, rahmetli Ecevit’in ekolünden gelen benim yarışırken o eski uzlaşma kültürüne yeniden ihtiyacı var” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuran adaylara ziyaret kapsamında ilk olarak Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. SP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan İnce, SP lideri Karamollaoğlu’na kendisini kabul etmesi dolayısıyla teşekkür ederek, “Amacımızı başarı dileklerimizi iletmek, bir centilmenlik ortamında seçimin yaşanması” ifadelerini kullandı.

“ESKİ UZLAŞMA KÜLTÜRÜNE YENİDEN İHTİYAÇ VAR”

Karamollaoğlu ile kendisinin Türkiye’deki uzlaşma kültürünün başlangıç felsefesinden gelen insanlar olduğunu dile getiren İnce, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı günlere geri dönersek rahmetli Erbakan’ın ekolünden gelen Sayın Genel Başkanla, rahmetli Ecevit’in ekolünden gelen benim yarışırken o eski uzlaşma kültürüne yeniden ihtiyacı var” diye konuştu. Türkiye’nin barışmaya ve uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden İnce, “Bir büyük şemsiyeye ihtiyacı var. Allah’ın izniyle Bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

“BÜTÜN ADAYLARLA BİRLİKTE TELEVİZYON KANALLARINDA MİLLETİMİZİN BİZİ DİNLEMESİNİ İSTERİZ”

Görüşmede Karamollaoğlu’na, “Televizyon kanallarında beş aday birden tartışsak tıpkı batılı ülkelerde olduğu gibi millet bizi dinlese, sizin görüşünüz nedir?” sorusunu sorduğunu dile getiren İnce,  “Kendisi de seve seve katılacağını, bunun çok doğru olacağını ama diğer adaylarla da bunu basınla paylaşmamız gerekir. Biz ikimiz bütün adaylarla birlikte televizyon kanallarında milletimizin bizi dinlemesini isteriz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.