Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

İnternette İlaç Satan Siteler Mercek Altında

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, internet üzerinden ilaç satışı yapan sitelerin tespit edilmesinde veri toplama etkinliğinin arttırılması amacı ile yeni bir yazılım üzerinde çalışmalara başlandığını bildirdi.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya’nın soru önergesini yanıtlayan Recep Akdağ, mevzuata aykırı olarak internet üzerinden ürün satışı yapan internet sitelerinin bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tespit edildiğini söyledi.

YENİ BİR YAZILIM ÜZERİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Söz konusu web sitelerinin Erişim Sağlayıcıları Birliğine bildirilerek erişime engellenmelerinin sağlandığını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu siteler hakkında İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.
Sağlık Bakanı Akdağ, internet üzerinden ilaç ve benzeri tıbbi ürün satışı yapan sitelerin tespit edilmesinde veri toplama etkinliğinin arttırılması amacı ile yeni bir yazılım üzerinde çalışmalara başlandığını belirtti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.