Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

İŞ-KUR'un Hedefi 200 Bin Kişiye İş Başı Eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İşsizlik Sigortası Fon kaynaklarının kanunda belirtilen amaca uygun yönetildiğini, kanunda öngörülen hizmetler için kullanıldığını ve Kamu Haznedarlığı Tebliği uyarınca devlet iç borçlanma senetlerinde, repo/ters repo, mevduat vasıtasıyla değerlendirildiğini belirtti.

Çalışma Bakanı Soylu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin soru önergesini yanıtladı.

İşsizlik Sigortası Fon kaynaklarının kanunda belirtilen amaç doğrultusunda yönetildiğini, kanunda öngörülen hizmetler için kullanıldığını ve Kamu Haznedarlığı Tebliği uyarınca devlet iç borçlanma senetlerinde, repo/ters repo,  mevduat vasıtasıyla değerlendirildiğini belirten Çalışma Bakanı Soylu, İşsizlik Sigortası Fonu’nun Türkiye İş Kurumu Kanununun 6. Maddesine göre oluşturulan yönetim kurulu tarafından idare edildiğini kaydetti.

Süleyman Soylu, Türkiye İş Kurumunun 2016 yılı hedefinin en az 200 bin işsiz veya öğrencinin işbaşı eğitim programından faydalanması olduğunu bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.