Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

İYİ Parti’de Üç İstifa

İYİ Parti Kurucu Üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri partilerinden istifa etti. Halaçoğlu, “Bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür” dedi.

İYİ Parti kurucu üyeleri Halaçoğlu, Bor ve Yeniçeri partilerinden istifa etti. Halaçoğlu, Bor ve Yeniçeri düzenledikleri ortak basın toplantısıyla istifa kararlarını açıkladı. Yaşanan gelişmelerin, İYİ Parti’nin 12 Ağustos’ta yapacağı kurultayda değişim yaşanmayacağını gösterdiğini vurgulayan Halaçoğlu, “Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz” diye konuştu. Halaçoğlu, “MHP’ye geri dönecek misiniz” sorusunu, “Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil” şeklinde yanıtladı.

“Bu Başarı Mı?”

24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı gösterilmeyen Halaçoğlu, parti yönetimi ile sorun yaşamaya başlamıştı. Halaçoğlu, Seçimlerin ardından doğrudan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alarak, “Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp yüzde 7 oy aldınız. Bu başarı mı?” demişti.

Anahtar Kelimeler:
Yusuf Halaçoğluİyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.