Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu dolar

İYİ Partili Yokuş’tan Elektrik Ve Doğalgaz Zamlarıyla İlgili  Flaş Çağrı: Bu Zamlardan Vazgeçin!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Elektrik ve doğalgaza yapılan son zamları değerlendirdi. Yapılan zamların dar gelirli vatandaşları büyük sıkıntıya sokacağını vurgulayan İYİ Partili Yokuş,  insanların faturalarını ödemekte güçlük çekeceğinin altını çizdi.



Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan İYİ Parti Konya Milletvekilinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YAPILAN ZAMLAR DAR VE SABİT GELİRLİLERİ VURACAKTIR!

Bugün itibariyle evlerde kullanılan elektrik ve doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapılmıştır. Halkın ağır geçim sıkıntı yaşadığı günümüzde yapılan bu zamlar kabul edilemez.
2022 Ocak ayından bu yana 9 ayda doğalgaz fiyatları yüzde 163 oranında artış yapılmıştır. Yıllık resmi enflasyonun yüzde 80 oranında olduğu ülkemizde doğalgaz ve elektrik fiyatlarında resmi enflasyonun iki katından daha fazla artış yapılması başta emekliler olmak üzere, işçi, memur ve küçük esnafı vuracaktır. Vatandaşlarımız elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeme güçlüğü çekecektir.

2021 YILINDA 3 MİLYON DOĞALGAZ ABONESİ İLE 1.5 MİLYONA YAKIN ELEKTRİK ABONESİNİN DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞİ KESİLMİŞTİ.!

Bu veriler ortada iken sorumsuzca elektrik ve doğalgazda yapılan fahiş artışlar vatandaşlarımızı perişan edecektir. EPDK'nin tarife dönemi olmamasına rağmen böyle bir zam yapması kabul edilemez. Konut ve sanayide yapılan zammın yanında tarımsal sulamaya yapılan yüzde 20 oranındaki zam önümüzdeki kış döneminde özellikle gıda enflasyonunda olumsuz etkiye neden olacaktır. Bu zamlardan vaz geçilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.