Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

“Kanal İstanbul'u İstanbul'a Kazandırdığımızda İstanbul'un Hem Coğrafi Hem Stratejik Hem Tabii Güzelliği Bir Kat Daha Artacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deniziyle, Boğazıyla,adalarıyla, ormanlarıyla, tepeleriyle, hisarlarıyla, köprüleriyle boğazın altında geçen tünelleriyle, camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. İşte Ayasfya'yı 1 yıl önce hamdolsun açtık, ardında dün taksim Camii'ni inşa edip onunda açılışı hamdolsun bizlere nasip oldu dün yaptık ve bugünde Çamlıca Kulesinin açılışını yapıyoruz. Şimdi inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak için temelini atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Biz bu eserleri İstanbul'umuza, İstanbullu tüm vatandaşlarımıza kazandırdıkça onların onuru, onların onlardan inanıyorum ki şevk alacağı bir İstanbul. Her yönüyle Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi açılış töreninde katıldı. 

"Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deniziyle, Boğazıyla,adalarıyla, ormanlarıyla, tepeleriyle, hisarlarıyla, köprüleriyle boğazın altında geçen tünelleriyle, camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir. İşte Ayasfya'yı 1 yıl önce hamdolsun açtık, ardında dün taksim Camii'ni inşa edip onunda açılışı hamdolsun bizlere nasip oldu dün yaptık ve bugünde Çamlıca Kulesinin açılışını yapıyoruz. Şimdi inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak için temelini atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Biz bu eserleri İstanbul'umuza, İstanbullu tüm vatandaşlarımıza kazandırdıkça onların onuru, onların onlardan inanıyorum ki şevk alacağı bir İstanbul. Her yönüyle Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktırKanal İstanbul'un üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Ve bu 6 köprüyle Kanal İstanbul'un sağında,solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehir ile beraber İstanbul bir başka olacak, daha başka bir güzel olacak ve Ya bunlar nerden çıkardı bunları diyecekler kim? O malum tipler ama biz yapacağız. Çünkü biz tarihe not düşüyoruz not. İki kıtaya yayılmış bir şehirde yaşamakla, Ülke olarak böyle bir şehire sahip olmakla ne kadar iftahar etsek azdır." dedi. 

“Çamlıca Kulesi Tüm Dünyaya örnek teşkil edecek bir proje"

Televizyon ve radyo medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlı Kulesi'nin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii’nin kıble tarafındaki görüntü kirliliğinin ve işgalin Çamlıca Kulesi ile giderildiğini aktardı.

Çamlıca Kulesi’nin projesi üzerinde çok çalıştıklarını ve sonunda sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 kadar radyonun da buradan yayın yapabiliyor olmasının bir başka sevindikleri nokta olduğunu söyledi.

“İletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçtiğimiz bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece hem mükerrer yatırımların önüne geçecek, hem çevre kirliliğini önleyecek hem de hizmet kalitesini yükselteceğiz. Kim çevreci? İşte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Çevrecilik lafla olmuyor. Çevrecilik, ispat-ı vücutla oluyor. Bunu yapan da biziz. Diktiğimiz ağaçlardan tutun, bu tür eserlere varıncaya kadar. Bu iş aklidir, bu iş ispat-ı vücut gerektirir. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Bir taraftan teröristler geldiler yaktılar, yıktılar, biz ise o yakılan, yıkılan yerlere hemen, anında ağaçları diktik. AK Parti budur. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Ancak ispat edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan lisans alan PTT bünyesindeki verici tesis ve işletim şirketinin kısa sürede bu toparlanmayı ayrıca gerçekleştireceğine inandığını dile getirerek, Çanakkale'de de benzer bir eserin inşa edilmiş olmasının önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Çamlıca Kulesi’nin yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ünlü Fransız düşünür Lamartine'in 'Dünyaya son bir kez bakacaksın' deseler, o bakışı Çamlıca Tepeleri’nden atmayı arzulardım' bu ifadelerini kullanarak hayranlığını dile getirdiği şu mekânın şanına uygun bir esere kavuşmuş olmasından şahsım, milletim adına ayrıca memnuniyet duyuyorum. Boğaz'a hâkim bir manzaranın üzerinde, deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir. Dünyada ilk defa 100 radyonun frekansları birbirine karışmadan aynı anda yayın yapabileceği teknolojik alt yapıya sahip kulemiz, sayısal ve karasal yayın hizmetlerini birlikte verebilecektir. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Böylesine önemli işlevlere sahip Çamlıca Kulesi'nin inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, yüklenici firmadan mühendisinden işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Bu kuleden yayınlarını sürdürecek medya kuruluşlarımıza, haberleşme şirketlerimize özellikle başarılar diliyorum. Kulemizdeki seyir katlarından ve restoranlardan şehrimizle ilgili şiirleri ve şairleri, şarkılarıyla beraber terennüm ederek, İstanbul'un güzelliklerini doyasıya yaşayacak misafirlerimize şimdiden keyifli vakitler temenni ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en stratejik pek çok güzelliği bir arada barındıran coğrafyada kurulan bir ülke olduğuna dikkati çekerek,  İstanbul'un da tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de dikkatleri üzerinde topladığını söyledi.

İstanbul'un bu güzel coğrafyanın adeta kalbi durumunda bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu ve Trakya'daki tüm yerleşim yerlerinin, buralarda yaşayanların İstanbul'la mutlaka irtibatlı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un, 81 vilayetin adeta bayrağının dalgalandığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, nüfusun ve iş gücünün neredeyse beşte birini barındıran kentin millî gelirin üçte birini, ihracatın yarısını, vergi gelirlerinin yarıya yakının ürettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada böylesine eski yerleşime sahip, böylesine çok tarihi mekânı olan, üç büyük devlete başkentlik yapmış, eğitimden turizme böylesine güçlü alt yapı inşa etmiş, ekonomiden sanata her alanda küresel düzeyde en üst seviyeye ulaşmış başka bir şehir göremezsiniz. İstanbul böyle bir şehir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.