Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi İsrail ziraat allianz ICBC) IFC ermenistan NDAL Direktörü Prof. Dr. A. Nazlı Başak cumhurbaşkanı erdoğan isviçre cenevre ılgaz tünelinde durum nedir

Kılıçdaroğlu: "Çakma Kahramanlarla Türkiye Yönetilemez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’li rahip Andrew Brunson’un tahliyesine ilişkin, “Hani sen aslandın, hani sen kaplandın, hani papazı vermeden papazı almayacaktın, ne oldu? Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onuruyla, şerefiyle nasıl oynarsın?” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bu papaz işi var ya… Devletin nasıl yönetildiğine bakın. ‘Papaz casus’ dediler, ‘ajan’ dediler, ‘terörist’ dediler, ‘teröriste destek veriyor’ dediler. Neyle başladı bütün bunlar, gizli tanıkla. Gizli tanık rezaleti yaşadık. 

Bizim papaz gitti, gönderdiler, neyle, özel uçakla gitti. Neredeyse utanmasalar devlet töreni yapacaklar. Hani sen terörist diyordun? Hani ajan diyordun? Hani casus diyordun? Hani vermem diyordun? Ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onuruyla, şerefiyle nasıl oynarsın?

Hani sen aslandın, hani sen kaplandın, hani papazı vermeden papazı almayacaktın, ne oldu? Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez.

“PEKİ, BU GİZLİ TANIKLARA NE YAPILDI?”

Peki, bu gizli tanıklara ne yapıldı? Hiçbir şey yapılmadı. Niye yargıyı aldatmaktan ötürü hapse atılmadı, niye tutuklanmadı? Şunun için gizli tanığı bulanlar hâkime de söylüyorlar bunlar şu ifadeyi verecekler, sen bunun gereğini yap diye. En büyük zararı kim gördü, adalet gördü. Brunson’un serbest bırakılacağını biz önce Amerikalılardan duyduk.

BAHÇELİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Şimdi ben Sayın Bahçeli’ye çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye’nin onuruyla, haysiyetiyle oynayan ve Türkiye’yi uluslararası arenada zor duruma sokan hala bu hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin?

“TEHDİDE BOYUN EĞDİLER”

Tehdide boyun eğdiler.  Eğer bir iktidar başka bir ülkeye boyun eğiyorsa, o iktidar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iktidarı değil, Amerikan hükümetinin iktidarıdır.

“TÜKÜRÜĞÜNÜ YALATMA POLİTİKASI”

Tükürüğünü yalatma politikası deniyor buna dış politikada. Bunu yaptılar. Onların hiçbirisinin ağrına gitmiyor. Onlar tükürdüklerini yalıyorlar. Benim ağrıma gidiyor çünkü ben ülkemi seviyorum, insanımı seviyorum, ülkemin onuru, bayrağımın onuru her şeyin üstündedir, canımın da üstünde.

"NEYİN MÜZAKERESİNİ YAPTIN?”

Şimdi Erdoğan’a 81 milyon vatandaşım adına açık, net soruyorum, ne müzakeresi yaptınız? Ya Trump doğruyu söylüyor, sen yalan söylüyorsun, ya sen doğruyu söylüyorsun, Trump yalan söylüyor ama ben şunu gördüm, Trump’un dediğinin hepsi çıktı, senin söylediklerinin hiçbirisi olmadı. Neyin müzakeresini yaptın? Sen fidye istedin mi? Senin yatacak yerin yoktur. Bu milletin yakasından düşmek zorundasın.

Kime teşekkür ediyor, mahkemeye değil, Erdoğan’a teşekkür ediyor. Ülkeye en büyük kötülüğü bu mahkemeler yapmıştır. Sarayın adliyesi bu mahkemenin adli düzenin dibine dinamit koymuştur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.