Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu Klima çarpması Gündemde Bugün15 Nisan 2024 Pazartesi 14 Nisan 2024 Gündem Özeti 10 Nisan 2024 Çarşamba Gündem Özeti

Kılıçdaroğlu: Konuşmalar Bant Olarak Yayımlansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesine ilişkin, “En iyisi konuşmaları bant olarak yayımlasınlar. Böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun” dedi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin terörden en çok zarar gören ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, anneler katledildi terör yüzünden. Dolaysıyla teröre karşı mücadele etmek, sadece bizim görevimiz değil aslında insanlığın ortak görevidir” diye konuştu.

Afrin harekatına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan telefon görüşmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Telefon görüşmeleri konusuna gelince… En iyisi konuşmaları bant olarak yayımlasınlar. Böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun. Biz Türkiye’nin yaptığı açıklamaları değerli buluyoruz. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri’nin teröre karşı çok açık ve net tavır takınmasını istiyoruz” dedi.

Terörün bölgede büyük sorunlar yarattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sadece Türkiye açısından değil, Suriye, Irak, Fransa, İngiltere, Amerika açısından da terör her zaman sorun yaratmıştır. Bu ülkelerde de terör, pek çok insanın hayatına mal olmuştur. Dolaysıyla teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor. Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye de herkesin destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.