Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Kılıçdaroğlu'ndan PM Üyelerine Teşekkür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma ilişkin Parti Meclisi üyelerine hitaben, “Bu tarihi sonucun alınmasındaki yüksek payınız nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, bugün toplanacak Parti Meclisi’ne sunulacak MYK raporuna bir sunuş yazdı. Kılıçdaroğlu, daha önce parti örgütlerine olduğu gibi PM üyelerine de referandum çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
“Ülkemizin rejimini, demokrasimizin geleceğini ve Türkiye’nin kaderini etkileyecek tarihi bir halk oylamasını geride bıraktık. İktidar partisinin uyguladığı bütün baskılara, devlet olanaklarının fütursuzca kullanılmasına, ‘Hayır’ diyenlerin propaganda hakkının çoğu zaman engellenmesine rağmen halkımız yüksek irfanıyla ‘Hayır’ yönündeki iradesini ortaya koydu. En az her iki kişiden biri ‘Hayır’ diyerek halkımızın bu rejim değişikliğini istemediğini gösterdi. Bu tarihi sonucun alınmasındaki yüksek payınız nedeniyle teşekkür ediyorum.

“MİLLİ İRADEYE DARBE YAPILDI”
Üzülerek belirtmeliyim ki 16 Nisan günü yapılan halk oylaması demokratik ilkelere, hukuka ve adalete uygun şekilde gerçekleştirilmedi. Halkımızın sayımlara nezaret etmesi engellendi. Kapalı oy açık sayım ilkesi ihlal edildi. YSK tarafından kanunun çok açık hükmüne aykırı olarak alınan kararla halk oylamasının meşruiyetine gölge düşürüldü.
16 Nisan tarihinde yapılan ve Cumhuriyet tarihimize ‘mühürsüz seçim’ olarak geçecek olan referandumun öncesinde, sürecinde ve sonrasında gerek sandıklarda gerekse YSK kararlarıyla ortaya konan hukuksuzluk sonucu ne yazık ki milli iradeye darbe yapılmıştır.

“GEREKEN HER ADIMI ATACAĞIZ”
Halkımızın iradesinin tam olarak ortaya çıkması için demokrasi içinde mücadelemiz devam edecek. Halkımızın hakkını savunmak için gereken her adımı atacağız. Milletimizin iradesinin çalınamayacağını, demokrasinin yıkılamayacağını herkes görecek. Bu duygularla, demokrasi mücadelesinde ortaya koyduğumuz çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla yılmadan ve yorulmadan devam edebilmek dileğimle.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.