Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

"Kimse Kürtlere Devlet Aramasın, Kürtlerin Devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, hepimizin ülkesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimizin devleti. Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstasyon Caddesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Diyarbakır’a olan sevdalarının asla bitmeyeceğini söyleyen Erdoğan, terör örgütünün sokaklarda insanları birbirine kırdırmaya çalıştığını anımsatarak, “Sahabe emaneti olduğu için bir insanların abdestiz girmekten çekindikleri bu şehirde Kurşunlu Camisini yakarak, Dört Ayaklı Minareyi yıkmaya teşebbüs ederek aramıza girmeye çalıştılar. Sizleri tarihinizden, kültürünüzden, inancınızdan, ahlakınızdan, geleneklerinizden kopartıp, marjinal örgütlerin kulu kölesi yaparak aramıza girmeye çalıştılar. Ne der Diyarbekirlı: ‘Çürük merdivenle dama çıkılmaz.’ Bunların çürük merdiveniyle dama çıkmaya çalışanlar da yerle yeksan oldular” diye konuştu.

“DİYARBAKIR, YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA DOĞU’NUN ADETA BİR İSTANBUL’U HALİNE GELİYOR”

Diyarbakır’ın bölgedeki illerin çoğu gibi uzun yıllar ihmal edildiğini dile getiren Erdoğan, “Biz İzmir’de, Bursa’da , Kayseri’de ne varsa Diyarbekir’de de o olsun dedik” ifadelerini kullandı. Son 16 yılda Diyarbakır’a 35,5 Katrilyon Lira yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani biz Diyarbekir’i bir kenara koymadık. Canımızdır dedik, sevdamızdır dedik, burayı ayağa kaldıracağız dedik. Hamdolsun Diyarbekir, şu anda yaptığımız yatırımlarla Doğu’nun, Güneydoğu’nun adeta bir İstanbul’u, bir İzmir’i haline geliyor” şeklinde konuştu.

“EMNİYET GÜÇLERİMİZ, SİLAHLI KUVVETLERİMİZ BÖLGE HALKININ HUZURU İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR”

Huzurun kıymetini Diyarbakırlıların çok iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, “Biz istiyoruz ki Diyarbekir, diyar-ı huzur olsun” dedi. Tüm bölgenin 40 yıldır hiç olmadığı kadar huzur dolu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükumetimiz ve başta İçişleri Bakanımız Sayın Soylu olmak üzere tüm emniyet güçlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz bölge halkının huzuru için ellerinden geleni yaptılar. Güvenlik korucularımız el ele verdiler. Bölge halkının huzuru için hepsini yaptılar” sözlerini dile getirdi.

“HER KİM BİR KÜRT KARDEŞİMİN HERHANGİ BİR HAKKINI GASP ETMEYE KALKARSA KARŞISINDA ÖNCE BENİ BULUR”

Bugün devletin hiç olmadığı kadar halkın yanında olduğunu söylenen Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Uzun bir süreden beri hiçbir Kürt kardeşimiz sadece Kürt olduğundan dolayı mağdur edilmiyor. Her Kürt, bu memlekette her Türkün, her Arapın, her lazın, her Çerkezin, her Boşnağın sahip olduğu haklar ne ise istisnasız hepsine sahiptir. Her kim herhangi bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında önce beni bulur. Artık hiçbir terörist gelip halkın yakasına yapışamıyor. Haraç alamıyor. Artık hiçkimse gelip Kürt kardeşimin evlatlarını zorla alıp dağa götüremiyor. Artık belediyenin önünde ağlayan Diyarbakırlı anneler var mı? Artık hiçkimse gelip esnafımızın kepengini kapattıramıyor, ticaretine engel olamıyor. Artık hiçkimse evde, sokakta, kahvede, hayatın her alanında Kürt kardeşimin tepesine binip, ensesinde boza pişiremiyor. Kendisine zorla, tehditle herhangi bir şey yaptıramıyor.  Bütün bunları sizler için yaptık.”

“ 'BEN ŞUYUM, BEN BUYUM’ DİYEREK MİLLETİN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ HİÇE SAYMAYA KALKARSANIZ DEVLET BUNA İZİN VERMEZ”

Farklı siyasi taleplerin meşru yollar ve hukuki sınırlar içerisinde dile getirilme hakkı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak beni bağlayan kurallar diğerlerini de bağlamaktadır. Öyle ‘ben şuyum, ben buyum’ diyerek efelik yapmaya, kuralları, kanunlarını, milletin hak ve özgürlüklerini hiçe saymaya kalkarsanız kusura bakmayın bu devlet buna izin vermez” diye konuştu.

“53 KÜRT KARDEŞİMİN KANI DEMİRTAŞ’IN ELİNE BULANMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ve CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi şu sözlerle eleştirdi:

“Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne’deki değil mi? Sokağa dökülün dedi, ne oldu? 53 Kardeşimiz orada öldürüldü, şehit oldu. Öldürülenler kimdi, benim Kürt kardeşlerim değil miydi? Yasin Börü evladımızı bunlar öldürmedi mi, bunlar şehit etmedi mi? Şimdi ne olmuş, Cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne’de cezaevinde beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem onunla övünüyor. ‘Gideceğim, ziyaret edeceğim’ diyor, türbe ziyareti. Ziyaret etsen ne yazar, oradan sana ne gelecek? Sen benim halkımı ziyaret et, halkımı. Bak bakalım bu halk sana ne diyecek. Kardeşlerim, 53 Kürt kardeşimin kanı bu Demirtaş’ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er veya geç ödeyecek, Yoksa o 53 kardeşim bizleri affetmez.”

“KİMSE KÜRTLERE DEVLET ARAMASIN, KÜRTLERİN DEVLETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’DİR

“Coğrafyamızda ne yapılacaksa hep birlikte yapılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, hepimizin ülkesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimizin devleti. Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz Irak’ta, Suriye’de verdiğimiz mücadeleyle asırlardır bizleri birbirine düşürerek kurulan sömürü düzenine karşı çıkıyoruz. Biz terör örgütleri kullanılarak insanlarımızın birbirine kırdırılmasına karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.