Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı STK’lar ile yeni anayasa konusunda toplantı yapmasını eleştirerek, “Sen toplam seçmenin yüzde 39’unun oyunu aldın. Bu Meclis milletin tamamını temsil ediyor. Kimse TBMM’yi sinek ikili yerine koyamaz. Hiç kimse kendini TBMM’nin, millet iradesini üzerinde göremez” dedi.

MHP’li Vural TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na 4 partinin temsilcilerini bildirdiğini ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın üyeleri 4 Şubat’ta toplantıya çağırdığını hatırlatan Vural, “Anayasayı milletimiz yapar, TBMM anayasa yapımının tek sorumlusudur. Bu irade milli egemenlik meselesidir. Aziz milletimizin iradesi, egemenliğini sadece ve sadece TBMM temsil eder. Bu milletin şerefli onurlu oylarıyla verdikleri oylarla TBMM egemenliğin yegane kaynağıdır. Bu egemenliğe darbe vurmak isteyen herkes tarihin çöplüğünde yer almıştır, millet egemenliği millet dışındaki organizasyonlara devretmek isteyenler, ne demokrasiden, ne millet egemenliğinden, ne de milli iradeden nasibini almamışlardır. Böylesine bir süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın anayasa yapım süreciyle ilgili aziz milletimizin 1 Kasım’da verdiği oylarla teşkil etmiş TBMM’nin dışında anayasa yapım sürecine bir takım STK  denilen kurumlarla parlamentoya adeta bir dayatma arayışındadır” diye konuştu.

-“DÜPEDÜZ TBMM’Yİ BAYPAS ETME GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTUR”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasayı millete değil “yandaş” STK’lara havale ettiğini belirten Vural, “Siz kim oluyorsunuz ki TBMM’nin iradesine egemenliğine el koyuyorsunuz? Paralel bir meclis mi oluşturdunuz? Bu millet seçime katılmadı mı? TBMM milletin iradesi ile tecelli etmiş bir kurum değil midir? Düpedüz TBMM’yi baypas etme girişiminde bulunulmuştur. Milli iradenin tecelligahı olan Meclis ayaklar altına alınmak istenmekte, ‘senin iraden önemli değil’ denilerek parlamentonun bu süreç içerisinde dışlanması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.  

17-25 Aralık sürecinde milletvekillerini “Sizin milletvekili olmanız birisinin gölgesi sayesinde olmuştur” diyen STK’ların ne zaman milletin temsilcisi olduğunu soran Vural, “Oligarşik yönetime izin vermeyeceğiz. Bu düpedüz bir takım STK’lar aracılığı ile milleti dışlamak TBMM’yi baypas etme çalışmalarıdır. Bu ne cürettir, bu ne aymazlıktır?” dedi.

-“DERT ANAYASA DEĞİL, DERT BAŞKAN OLMA KARİYERİDİR”-

Milletin anayasasını bu milletten oy almış TBMM’nin yapacağına işaret eden Vural, “Bu Meclis dayatma kabul etmez, bu Meclis derneklerin dayatması altında çalışan bir Meclis değildir. 17-25 Aralık sürecinde ilanlarla müdahil olanların, millet iradesi yerine tek adamlı bir iradenin siyasi amaçla sağlanmasından başka bir hedefleri yoktur. Anayasayı TBMM yapacaktır, TBMM komisyonu bu çerçevede aziz milletimizi temsil eden herkesten düşüncelerini alır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Parlamenter sistemin ülkemizde miadını dolduğuna inanıyoruz, başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” sözlerini anımsatan Vural, “Sana kim söyledi parlamenter sistemin miladını doldurduğunu? Yani parlamenter sistem yerine STK sitemi mi getireceksin.  Kooperatif sistemi mi önereceksin? Miadını dolduran parlamenter sistem değil, millet iradesini yok sayan, millet iradesini yok sayan millet iradesine darbe yapmak isteyen TBMM dışında egemenlik platformu oluşturmak isteyen zihniyettir. ‘Başkanlık sistemini yok sayan anayasa çalışması sakat kalır’ yani başkan olmazsan anayasa olmaz, dert anayasa değil, dert başkan olma kariyeridir” ifadelerini kullandı.

-“ANAYASAYI KİM YAPACAK SAYIN MECLİS BAŞKANI?”-

Milletin iradesinin vekillerinin yok sayıldığını kaydeden Vural, “Nerede Meclis Başkanı? Anayasayı kim yapacak Sayın Meclis Başkanı? Anayasa konusunda uzlaşmayı temin edecek bilgi alışverişini kim yapacak Sayın Meclis Başkanı? TBMM’yi yok sayan zihniyete karşı milli iradenin kalbinin neresi olduğunu hatırlatmalıdır” dedi.

Oy veren insanların seçkinler olmadığını belirten Vural, “Sen toplam seçmenin yüzde 39’unun oyunu aldın. Bu Meclis milletin tamamını temsil ediyor. Kimse TBMM’yi sinek ikili yerine koyamaz. Hiç kimse kendini TBMM’nin, millet iradesini üzerinde göremez” dedi.

-“ZANA ÖDÜLLENDİRİLDİ”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile görüşecek olması konusuna değinen Vural, “Parlamentoda yenim etmeyerek ‘Türk milleti’ ibaresini kullanmayanın Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirilmesidir ya. Ödüllendirildi, helal olsun diyoruz. Bir taraftan, ‘PKK’nın siyasi uzantıları ile görüşemem olmaz’ diyenlerin sonra Leyla Zana ile görüşmesi üstelik Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde dile getireceği konular, terörist başının koşullarının yeniden hazırlanması, özerklik talepleri, Kürt kimliğinin anayasada tanınması, Rojava’da bu temeller etrafında yaklaşılmalıdır derken, aslında bu başkanlık sistemi bu söylemlerle yeni bir çözüm süreci ile terörle mücadeleyi bir reklam olarak kullanıp yeniden bu sürece evrilip Türkiye’yi milli ve üniter devletten uzaklaştıracak bir yapılanmaya görüme amacı ve hedefi bellidir” dedi.

Vural Konuşması sırasında zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın federal sistem, özerklik ve BOP projesi ile ilgili sözlerini gazetecilere izletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.