Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Kurtulmuş: Provokasyona Mani Olmak CHP’nin Siyasi Sorumluluğundadır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Mültecilerin yaşadıkları semtlerde bazı provokatif faaliyetler oluyor, takipçisiyiz. Güvenlik güçlerimiz asla fırsat vermiyor. Bu provokasyonlara müsaade etmeyin, meydanı bırakmayın, onlar bizim dostumuzdur, kardeşimizdir, onlarla ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Yürüyüş konvoyunun içerisinde hesap edilemeyen örgütlerin ya da art niyetli grupların CHP’nin Bayrağı’nın ya da bu yürüyüşün gölgesi altına sığınarak provokasyon zeminin oluşturulmasına mani olmak CHP’nin siyasi sorumluluğundadır” dedi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bolu’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne dün IŞİD’in saldırı girişiminde bulunduğu bilgisi üzerine konuşan Kurtulmuş, “Çok şükür birimlerimiz şimdiye kadar çok titiz bir çalışmayla konvoya en ufak bir zarar ermeden bu noktaya ulaşmasına imkan oldu. Ümit ediyorum ki planlanan günde de yapılacak olan mitingle bu yürüyüş tamamlanacaktır. Bunu fırsat bilip provokasyon üretmek isteyenler olabilir. Dün yakalanan DEAŞ’lılar olduğu gibi bu konu bütünüyle ortaya konulacaktır. Yürüyüş konvoyunun içerisinde hesap edilemeyen örgütlerin ya da art niyetli grupların CHP’nin Bayrağı’nın ya da bu yürüyüşün gölgesi altına sığınarak provokasyon zeminin oluşturulmasına mani olmak CHP’nin siyasi sorumluluğundadır” açıklamasında bulundu.

“GELECEK SALDIRIYA KARŞI MİSLİYLE KARŞILIK VERECEĞİZ”
Gazetecilerin Rusya’nın PYD’ye Afrin’i terk etmesine ilişkin çağrısını hatırlatması üzerine Kurtulmuş “Rusya’yla sürekli müzakere halindeyiz, yalnızca Afrin konusunda değil. Ayrıca çatışmasızlık bölgesindeki konular da detaylı bir şekilde görüşülmektedir. Astana sürecinin bize, Rusya’ya ve İran’a vermiş olduğu sorumluluklar ortadadır. Umarız çatışmasızlık bölgelerinin hayata geçirilmesi çabuk olur” dedi.  Suriye’nin kuzeyinde meydana gelecek herhangi bir hareketliliğe karşı Türkiye’nin temkinli olduğunu Rusya’nın bildiğini belirten Kurtulmuş, “PYD, YPG unsurlarının Türkiye’ye karşı hareketlenmesi asla göz yummayacağımız bir tavırdır. Gelecek herhangi bir saldırıya karşı misliyle karşılık vereceğimizi ilan ettik” şeklinde konuştu. Bunun bir savaş ilanı olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’ye gelebilecek saldırılara karşı hazırlıklı olunduğunu ifade etti.

“ONLARLA EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Kurtulmuş, Türkiye’deki Suriyeliler ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlikler hakkında, “Mültecilerin yaşadıkları semtlerde bazı provokatif faaliyetler oluyor, takipçisiyiz. Güvenlik güçlerimiz asla fırsat vermiyor. Bu provokasyonlara müsaade etmeyin, meydanı bırakmayın, onlar bizim dostumuzdur, kardeşimizdir, onlarla ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz” dedi. Suriyelilerin çok suç işlediği algısının yanlış olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bir yıl içerisinde işlenen suç oranları karşılaştırıldığında Suriye vatandaşlarının işlediği suç, Türkiye vatandaşlarının işlediği suçun onda biridir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.