Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti kınama ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank bugünün gündemi gündem özel

Metroyu Açarken Hükümete Saydıran Soyer, Metroya Para Alırken Övmüş

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kılıçdaroğlu ve CHP'nin ağır toplarının katıldığı Buca metrosu ve Çiğli Tramvayı temel atma töreninde Hükümeti eleştirdiğini, ancak aynı metrolara para verildiği zaman hükümeti övdüğünü hatırlatarak, "CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan!" dedi.



Sürekli Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Soyer'in, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilediğini belirterek, Soyer'in metro ve tramvaya para bulunduğunda AK Parti ve hükümete teşekkür mesajı yayınladığını hatırlattı.

Sürekli, "Öncelikle; hükümetin önünü açtığı her işi ve teşekkürlerini kendisine hatırlatmak isteriz" dedi.

Soyer'in, Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanının desteğini, bu iki isme bizzat teşekkür edişini dün düzenlediği şova kurban ettiğini belirten Sürekli, "Buca Metrosu ihalelerindeki 529 Milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür" dedi.

-VİCDANI SUSAN SOYER YİNE YALAN SÖYLEDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, "Deprem konutları kredisi konusunda tutarsız açıklamalarla kendi acizliklerini örtmeye çalışmaktadır ki; Cumhurbaşkanımızın onayında bekleyen hiçbir kredi sözleşmesi ya da proje yoktur! CHP’li Soyer; vicdanını ve aklının sesini tamamen susturmuştur ve yine yalan söylemiştir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devletten 2019 yılında 4,5 Milyar, 2020’de 5.2 Milyar ve 2021’de 7.2 milyar TL katkı payı aldığını, ama 3 yıldır ortaya bir karşılığını koyamadığını, bir proje ve yatırım yapmadığını kaydeden Sürekli, "Buca Metrosu da hali hazırda Soyer’in değil, önceki dönemin projesidir. Tüm bunlar; aldıkları devlet desteğine rağmen; İzmir’e hizmet etme niyetlerinin gerçekliğini ve bu projelerin akıbetini bugünden belli etmektedir. Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir’i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır" dedi.

Bu arada Sürekli, sosyal medya hesabından, Tunç Soyer'in metro ve tramvaya fon sağladığı için hükümet ve AK Parti'ye teşekkür ettiği mesajının görüntüsünü de yayınladı. CHP'li Soyer burada "İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Cahid Turhan ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a müteşekkirim" diyor.

Soyer'in ayrıca Buca metrosuna yatırım onayı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürleri de basına yansımıştı.

Soyer CHP ağır toplarıyla birlikte geçtiğimiz günlerde katıldığı metro temel atma töreninde ise Hükümeti metroya destek vermediği için eleştirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.