MHP Fahri Kuran Kursu Öğreticileri İçin Kanun Teklifi Sundu

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur'an Kurslarında fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında öğreticilik yapanların kadroya alınmaları için “Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin kadroya atanmasına dair Kanun Teklifini” TBMM Başkanlığı’na sundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fahri Kur’an kursu öğreticilerine haksızlık yaptığını ileri sürülen kanun teklifinde şu gerekçelere yer verildi:

"Her an işlerine son verilme korkusu yaşayan fahri Kur’an Kursu öğreticileri, ücret ve sosyal haklar yönünden de büyük mağduriyet yaşamaktadır. İş-Kur elemanları bile daha fazla ücret ve hakka sahip bulunmaktadır. Kadrolularla aynı görevi yapmalarına rağmen, fahri Kur’an Kursu öğreticileri asgari ücretin de çok altında cüzi bir ücret almaktadır. Sigortaları 30 gün üzerinden yatırılmadığı için sağlık hizmetlerinde sıkıntı yaşamakta, emeklilik süreleri uzamaktadır.”

MHP’li Kalaycı, kanun teklifiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur'an Kurslarında fahri olarak en az bir eğitim-öğretim yılı öğreticilik yapanların, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla kadrolara atanmalarının öngörüldüğünü belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.