Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

MHP'li Akçay: “Emanetleri Ve Öğütleri Daima Yaşayacaktır”

MHP Grup Başkanvekili Erkan AkçayAtatürk'ün liderliğinde Türkiye ateşle çevrili bir coğrafyada hayranlıkla izlenen bir ülke haline gelmiştir." dedi.

10 Kasım münasebetiyle meclis genel kurulunda Atatürk’ü anma konuşması yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı, Türk milletinin bir evladı olmaktan gurur duyan herkesle bugün Atatürk’ün aziz hatırasında bir kez daha buluşuyoruz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, devletimizin ilelebet payidarlığını daima yüksekte tutuyoruz.” dedi.
 

Manisa milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay 10 Kasım münasebetiyle meclis genel kurulunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma konuşması yaptı. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk kahraman bir komutan, seçkin bir inkılâpçı ve büyük bir devlet adamı olarak kendisini Türk milletinin varlığına ve istikbaline adadığını belirten MHP’li Akçay Atatürk’ün ümitsizliği, ayrılıkları ve kaygıları tarihe gömerek Türk milletine milli değerleriyle yeniden yükselmenin rehberi olduğunu ifade etti.
 
Atatürk’ün ufkumuzu aydınlatan bir kutup yıldızı olduğunu söyleyen MHP’li Akçay “Türk milletinin engin tarihindeki asaleti ve bağımsız yaşama ülküsünü üstün bir mücadele azmi ile gelecek yüzyıllara taşımıştır. O’nun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti ateşle çevrili bir coğrafyada hayranlıkla izlenen bir ülke haline gelmiştir.” dedi.
 
Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük başarısı, Kurtuluş Savaşına girerken Türk milletinin içinde bulunduğu çok vahim ortamda gizlidir.  Atatürk eşsiz liderliği, dirayeti ve gayretiyle, Kurtuluş Savaşı öncesinde 11 cephede yıllarca savaşmış; yorgun ve yenilmiş; ekonomisi çökertilmiş, vatanı işgal edilmiş, silahları elinden alınmış, ordusu dağıtılmış bir milleti, harap ve bitap düşmüş bir ülkeyi tekrar ayağa kaldırmıştır.Mustafa Kemal Atatürk uzun süren savaşlardan yorgun çıkan milletimizi ortak değerler etrafında birleştirerek çağdaş medeniyet ülküsüne yöneltmiştir. O aynı zamanda, Türk milletinin emperyalizme karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin bayraktarlığını yaparak mazlum milletlerin umut ışığı, heyecan ve ilham kaynağı da olmuştur.
 
“Emanetleri ve öğütleri daima yaşayacaktır”
 
Atatürk, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle milli egemenliği,Milleti tebaadan vatandaşlığa geçiren fazilet rejimi cumhuriyeti,“Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla tam bağımsızlığı, milli mücadele sonunda taçlanan milli devleti, bizlere emanet bırakmıştır. O’nun eserleri, emanetleri ve öğütleri Türk milleti var olduğu sürece yaşayacaktır.
 
Atatürk’ün eserlerini, millet iradesine dayanarak gösterdiği üstün basireti küçültmeye, sulandırmaya ve bu yolla Cumhuriyet’in temellerini bozmaya yeltenenlere en iyi cevabı yine büyük Türk milleti verecektir. Bugün Atatürk’ü anmak, şanlı ecdadımıza karşı bir görevimiz olmakla birlikte, Türk milletini ve Türk devletini esaret altına alarak yok etmek isteyen dahili ve harici bedbahtlar için de kesin bir ihtardır.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı, Türk milletinin bir evladı olmaktan gurur duyan herkesle bugün Atatürk’ün aziz hatırasında bir kez daha buluşuyoruz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, devletimizin ilelebet payidarlığını daima yüksekte tutuyoruz.Atatürk’ü anlamak ve anlatmak için “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” seslenişini tek yürek ve tek sesle haykıracağız.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.