Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

MHP’de Tüzük Kurultayı Toplanıyor

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti, Büyük Anadolu Otel’de, MHP’nin 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nı topluyor. MHP’de muhalifler, yeterli sayıda delege imzasına ulaşıp parti tüzüğünü değiştirmek istiyor.

Kurultay salonuna gelen, genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ protokol sıralarında yan yana oturdu. MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı. Bin 500 kişi kapasiteli salonda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posterleri asıldı.

Kurultay salonuna delegeler, davetliler ve akredite olanlar alınıyor. Salona giremeyenler ise, dışarıda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip ediyor. Salon çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor.

“Olağanüstü Toplantılarda Seçim Yapılamaz” İbaresi Kaldırılmak İsteniyor 

Kurultayda öncelikle divan oluşturulacak, ardından gündeme göre, genel başkan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilecek. Ancak, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılmadığı kurultayda herhangi bir kürsü konuşması yapılması beklenmiyor.

Çağrı Heyeti, toplam bin 187 delegenin bulunduğu MHP’de, toplantı yeter sayısı için salt çoğunluk olan 595 delegenin imzasının yeterli olduğunu belirtiyor. Kurultayda, yapılacak tüzük değişikliği ile 63. maddede yer alan “Olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” ibaresinin kaldırılarak, seçim yapılabilmesinin önünün açılması isteniyor.

Elektronik Barkod Sistemi 

Delegelerin kayıtları ise kamera ve noter eşliğinde yapılıyor. İlk kez elektronik barkod sisteminin kullanıldığı kurultayda, delegeler kartlarındaki özel barkodu okutup isimleri görüldükten sonra salona alınıyor. Bu da salon dışında yığılmaya ve kurultayın çalışmalarına geç başlamasına neden oluyor.

Dün akşam bir araya gelen genel başkan adaylarından Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer aday Meral Akşener’e karşı “Güç Birliği” hareketi oluşturmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.