Öne Çıkanlar WeWALK GEKAP Gevaş Visca Rant ohal Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fetö ataşehir belediyesi Argylle: Gizli Casus Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır

MHP'den HDP'ye Meclisi Terk Et

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Unutulmamalıdır ki ilk oluşturulan Anayasa komisyonunda da MHP yer almıştır. O zaman bunu saygıyla karşılayıp tepki vermeyenler şimdi bu gerçeği görmezden gelmektedir. Bu çok ucuz bir politikadır. Orası milletin meclisidir. Milli irade orada tecelli eder. Meclis’i terk etmesi gerekenler; terörist cenazesine katılanlar, PKK’ya açıkça destek veren HDP’lilerdir. Bu gerçekler orta yerde dururken öküz altında buzağı arayanlara tavsiyemiz, kendi altlarındaki topal eşeği küheylan zannetmemeleridir” dedi.

MHP’li Yalçın, “Mevcut Siyasi Atmosfer ve MHP’ye Dönük Çelişkili Yorumlar” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’de siyasetin uzunca bir süreden beri mevcut iktidarın yönetim anlayışından kaynaklanan belirsizlik ve çözümsüzlük illetinin pençesine düştüğünü belirten Yalçın, “Ülkemizin üzerini, Kaçak Sarayda üretilen ve AKP tarafından pazarlanan siyasi ihtiras ipiyle örülü kalın bir sis perdesi kaplamıştır. Siyasi zikzak ve tutarsızlıkların itibar gördüğü; asılsız, dengesiz, temelsiz ve gerçeklikten yoksun fikir ve yorumlarla kişi ve kurumların hedef alınarak yıpratıldığı kirli bir atmosferde nefes alıp verilmektedir. Özellikle medya üzerinden yapılan tartışmalarda; sağduyunun, insafın, izanın; akla, mantığa ve hukuka uygunluğun büyük ölçüde ortadan kalktığı esefle görülmektedir” dedi.

 

YANDAŞ MEDYA EMİRLERİ UYGULUYOR

MHP lideri Bahçeli’nin Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusundaki ifadelerinin saptırıldığı konusunu, “MHP’nin Anayasa ve başkanlık sistemi konusundaki tutarlı görüşlerinin değişmediğini kesin bir dille yeniden ortaya koymuştur. Son günlerde önce şaşırtıcı bir şekilde Bahçeli övgüsüne yönelerek ağız değiştiren iktidar çevreleri, Sayın Genel Başkanımızın son açıklaması kamuoyu gündemine düşünce büyük bir şaşkınlık yaşamışlardır. Bunun üzerine tekrar başa dönen yandaş medya, derhal eski saldırgan tutumunu takınıvermiştir. Kısa bir süredir Bahçeli methiyelerine yer veren bazı yandaş televizyon ve gazeteler, derhal ‘Bahçeli yine hayır dedi’ cümlesiyle saldırıya geçmişlerdir. Anayasal projeleri ve başkanlık modeli hakkında Sayın Bahçeli’den destek uman AKP’den ve bilhassa Kaçak Saray’dan talimat alan yandaş medya, bu defa da ‘çark etme’ emrini yerine getirmiştir. Türkiye artık bir iktidarın ve özelikle bir kişinin oyuncağı haline getirilmiş bir medya güruhunun oyuncak ip cambazı gibi biçimden biçime sokulmasını gölge oyunu gibi ibretle seyretmektedir”diye değerlendirdi.

 

 

MİLLİ İRADE MECLİSTE TECELLİ EDER

Anayasa Uzlaşma Komisyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Unutulmamalıdır ki ilk oluşturulan Anayasa komisyonunda da MHP yer almıştır. O zaman bunu saygıyla karşılayıp tepki vermeyenler şimdi bu gerçeği görmezden gelmektedir. Bu çok ucuz bir politikadır. Orası milletin meclisidir. Milli irade orada tecelli eder. Meclis’i terk etmesi gerekenler; terörist cenazesine katılanlar, PKK’ya açıkça destek veren HDP’lilerdir. Bu gerçekler orta yerde dururken öküz altında buzağı arayanlara tavsiyemiz, kendi altlarındaki topal eşeği küheylan zannetmemeleridir” dedi.

 

CHP HDP'NİN ARKA BAHÇESİ

CHP’nin örtülü hedefinin, demokrat görünüp gizliden gizliye HDP’yi korumak olduğunu savunan Yalçın, “Gündemde PKK ile illiyeti açığa çıkan terör örgütü uzantılarınının dokunulmazlığının kaldırılması varken bütün milletvekilleri, neden PKK’nın siyasi kanadı ve katillerin yönlendiricisi olan bu teröristlerle aynı kefeye konulmaktadır? Milletin gerçek vekilleri PKK’nın siyasi kanadıyla nasıl bir tutulmaktadır? CHP’liler ve bu partiyle ağız birliği edip MHP’yi Kaçak Sarayın arka bahçesi olmakla itham edenler şunu iyi bilmelidir: MHP lideri ve partimiz, hiçbir kişi ve kurumun arka bahçesi değildir. Ama CHP; hem HDP’nin hem de genel anlamda birlik ve bütünlüğümüzün geleneksel düşmanlarını üreten bataklığın, marjinal solun arka bahçesidir” İFADELERİNİ KULLANDI.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.