Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk Kuşadası Belediyesi İdlib şehit Visca türkiye

MHP'den Sağlık Çalışanlarına  Yıpranma Payı Teklifi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, görevlerini yerine getirirken çeşitli risk ve tehlikelere maruz kalan sağlık çalışanlarının hizmet sürelerine, görev yaptıkları her yıl için 90 günlük yıpranma payı eklenmesi için kanun teklifi verdi.

MHP’li Mustafa Kalaycı, Sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verilmesi amaçlandığı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini” TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklifin gerekçesinde, “Sağlık çalışanları, görevlerinin gerekliliklerini yerine getirirken pek çok fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve psikolojik risk faktörü ile karşı karşıya kalmaktadır. Uzun çalışma saatleri, radyasyon, elektrikli ve kanserojen alanların etkileri ile gürültü, sağlık çalışanlarının sağlığının tehdit eden fiziksel etkenler olmasının yanı sıra uyku bozukluğundan kanser oluşumuna kadar pek çok hastalığın kaynağı olarak görülmektedir. Sağlık çalışanları, hastaların tedavisi sırasında kullanılan anestezik maddeler, sitotoksik maddeler ile sterilizasyonda kullanılan pek çok kimyasal maddenin zararlı etkilerine doğrudan maruz kalmaktadır” ifadeleri yer buldu.

Teklife göre, görevlerini ifa ederken çeşitli risk ve tehlikelere maruz kalan sağlık çalışanlarının hizmet sürelerine, görev yaptıkları her yıl için 90 gün fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) eklenmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.