Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici fetö Sosyal Güvenlik Kurumu başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü numan kurtulmuş doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan türk öğrenciler Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu suriye

MHP’li Akçay: CHP Kimlik Bunalımı İçerisinde

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP kimlik bunalımı içerisindedir. Halka sırtını dönerek pusulasız kalan CHP siyaset denizinde yok olmaya mahkumdur. 7 Haziran öncesinde Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddesini değiştirmeyi vaat ediyorsunuz. PKK’nın avukatlığını yapan bir partinin Anayasa’da nasıl bir değişiklik arzuladığını kamuoyu bilmelidir.” dedi.

MHP’li Akçay, CHP’li Özgür Özel’in Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine cevap verdi. CHP’nin kimlik bunalımı ve etkisiz eleman krizleri içerisinde, siyasette rol kapmak için çaba gösterdiğini belirten Akçay, bir dönem bölücülükten rol kapmak isteyen CHP’nin şimdi de ülkücülükten rol kapma arayışında olduğunu söyledi.

CHP’nin demokrasi ve barış gibi kavramları paravan olarak kullanarak millet ve devlet düşmanlarının kervanına katıldığına dikkat çeken Akçay şunları söyledi:

“CHP’yi etkisiz eleman krizleri sardıkça siyaset sahnesinde yer almak için yapmadıkları almadı. Bir dönem bölücülükten rol kapma yarışındaydılar, Hakkari’ye özerklik vermeyi vaat ettile, ‘Avrupa’da kabul edilen yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz’ dediler, YPG’yi ‘kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” olarak nitelendirip terör örgütü olarak görmediklerini söylediler, 7 Haziran’da seçmenine ‘iktidar olursak çözüm sürecini HDP ile devam ettiririz’ diyebildiler, ‘Çözüm süreci bizim projemizdir’ anlamında açıklamalarda bulundular, İmralı canisi tarafından dillendirilen talepleri kanun teklifi haline getirdiler, hatta ‘Oyumuzu ailecek HDP’ye verdik, birlikte nasıl salladık’ dahi dediler. PKK’nın krikosu olanlar bugünlerde kimlik krizine girmiş, şimdi de ne gariptir ki ‘ülkücü ‘olduklarını iddia eder hale gelmişlerdir. Bu çarkı tarif edecek bir harf henüz keşfedilmedi ancak CHP milliyetçiliği benimseyip Cumhuriyetin kurucu ilkelerine dönmeye karar verdiyse o zaman içerisindeki PKK’yı, FETÖ’yü, bölücülüğü, devlet ve millet düşmanlığını temizlemelidir. PKK ile kolkola girenlerden ülkücü olmaz. PKK’ya hizmet eden bir televizyon kanalının kapatılmasına karşı çıkandan ülkücü olmaz. Milletvekillerinin bazılarını Selahattin Demirtaş’a bazılarını Ahmet Türk’e geçmiş olsun ziyaretine gönderenlerden ülkücü olmaz. Her fırsatta PKK’nın ve İmralı canisinin avukatlığını yapanları bünyesinde barındıranlardan ülkücü olmaz.”


Akçay: Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü Maddesinde Vaat Ettiğiniz Değişiklik Nedir?

Açıklamasında CHP’nin Anayasa değişikliğine dair vaatlerini hatırlatan MHP’li Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 26 Ekim 2015 tarihinde “Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddelerini değiştirelim” açıklamasını yaptığını söyledi. CHP’nin Anayasa’da nasıl bir değişiklik arzuladığını kamuoyunun bilmeye hakkı olduğunu ifade eden Akçay, “PKK’nın avukatlığını yapan, Türkiye düşmanlarıyla kolkola giren, HDP’nin siyasetteki eş başkanlığını yapan CHP’nin Anayasa’nın 2 nci ve 3 üncü maddelerinde yapmak istediği değişikliği açıklamanın tam zamanıdır. CHP’ye çağrı yapıyorum: Bu konuda televizyon ekranlarında verdikleri sözleri yerine getirsinler ve Anayasa’nın ilk dört maddesinde öngördükleri değişikliği Anayasa Komisyonunda gündeme getirsinler” dedi.
 
MHP’li Akçay, son zamanlarda, her fırsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğunu söyleyerek CHP’nin bölücülüğün, terör örgütlerinin sözcüsü haline geldiğini iddia etti. Akçay, “CHP Meclis komisyonlarında terör örgütlerinin sloganlarını atmaktadır. CHP’nin bu hali Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu incitmektedir. Yeni CHP’nin sergilediği tavır CHP tabanına büyük bir haksızlıktır” dedi.

"Çobanın Oyuyla Benim Oyum Bir mi Diyen Mankenlere Taş Çıkardılar”

 Açıklamasında CHP’li Özel’in Anayasa Komisyonunda yaptığı konuşmayı da eleştiren MHP’li Akçay, şöyle  devam etti:

“Biz MHP olarak Anayasa’ya millet karar versin dedik, ancak CHP sözcüsünün anayasa komisyonundaki ‘oyları saymazlar oyları tartarla’ sözü ‘çobanın oyuyla benim oyum bir mi’ diyen mankenlere taş çıkartmaktadır. Bu sözler maalesef Yeni CHP’nin tepeden inmeci, vesayetçi anlayışını yansıtmakta ve ‘demokrasi bir trendir, binilir ve inilir’ diyen zihniyetin değirmenine su taşımaktadır. CHP unutmamalıdır ki, demokrasinin en önemli koşulu seçim sandıklarıdır, seçimlerdir. CHP sözcüsü bu sözleriyle maalesef halkı yok sayan, halkın oylarını hor gören anlayışı yansıtmaktadır.”

“CHP Kuruluş İlkesinden U Dönüş Yaptı

MHP Grup Başkanvekili, CHP’nin artık kuruluş ilkelerinden U dönüş yaptığı iddiasını öne sürerek, “Cumhuriyet ve Türkiye düşmanlığının odağı haline geldiği görülmektedir. Buna sebep olan CHP yönetiminin faaliyetlerini, nelere sebep olduklarını göz önünde bulundurarak kendilerini gözden geçirmelerinin zamanı gelmiştir. CHP Türkiye düşmanlarına hizmet etmekten vazgeçmelidir. CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını reddeden bu zihniyetten temizlenmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.