Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

MHP'li Kalaycı: Mevsimlik İşçiler Kadroya Alınmalı

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğine belirterek, “Üniversite mezunu işçilere, 4/C’lilere, vekil, fahri, geçici, ücretli, kısmi zamanlı statüde çalışanlara da hakları verilmeli, kadrolara alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

MHP’li Kalaycı, “geçici ve mevsimlik işçilerin” sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 2007 yılında çıkarılan 5620 sayılı Kanunla yaklaşık 220 bin geçici işçinin kadrolaya alındığını anımsatarak, “Kanun sadece 2006 yılında altı ay çalışmış olanları kapsadığından, başta şeker ve çay fabrikalarında, orman idaresinde, tarım işletmeleri ve demiryollarında olmak üzere yıllardır, hatta 20-25 yıldır çalışanlar kadroya alınmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Yılda 4 ay çalışmayla emekli olunabilmesi için en az 60 yıl, yılda 5 ay 29 gün çalışmayla da 40 yıldan fazla çalışmak gerektiğini aktaran Kalaycı şunları kaydetti:

“Geçici ve mevsimlik işçiler çalışamadıkları dönemde iş de bulamamaktadır. Zira 6-7 aylığına nasıl iş bulsunlar? Çalışmadıkları aylarda bu arkadaşlarımız ailelerini nasıl geçindirirler hiç düşünüyor musunuz? Yıllardır başarılı olarak çalışan, bilgi, beceri ve deneyimleri ile işyerine faydalı olan bu işçiler daimi kadrolara alınmalıdır.”

Kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Kalaycı,  “Üniversite mezunu işçilere, 4/C’lilere, vekil, fahri, geçici, ücretli, kısmi zamanlı statüde çalışanlara da hakları verilmeli, kadrolara alınmalıdır” ifadesini kullandı.

-“MHP OLARAK HAZIRIZ”-

Seçim döneminde vatandaşlara umut verildiğini ancak sonrasında işçilerin görmezden gelindiğini savunun Kalaycı hükümete şu çağrıda bulundu:

“Buradan Hükümete çağrıda bulunuyorum. Taşeron işçilerle ilgili tasarıda geçici, muvakkat, kampanya ve mevsimlik işçilere de yer verelim. Taşeron işçilere de, geçici ve mevsimlik işçilere de hepsine öyle pozisyon mozisyon değil, uyduruk değil, adam gibi, tapu gibi kadro verelim. MHP olarak hazırız ve hodri meydan diyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.