Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

MHP’li Yurdakul: Hastaneler Çöpçatanlık Müessesi Değildir

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Başbakan Binali Yıldırım’ın, hastanelerin acil servislerine yüklediği çöpçatanlık yakıştırmasını tasvip etmediklerini ve Başbakan’ın bu ifadeleri nedeniyle sağlık camiasından özür dilemesi gerektiğini belirtti.

-SAĞLIK SİSTEMİNİ BİR BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER-

MHP’li Yurdakul, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilliğinden önce öğretim üyesi bir hekim olduğunu belirterek, “AKP hükümetleri, tüm sağlık hizmetlerini herkes için paralı bir hale getirdi. Hatta sigorta primi ödemesine rağmen insanlar, muayeneden ilaca, tetkikten proteze kadar her şeye para ödemek zorunda. Telefonla randevu alan bir hastaya 4 lira borç çıkaran bir hükümetin, hastaneleri çöpçatan müessesesine benzetmesi şaşılacak bir şey değil” dedi.
Hükümetin, sağlık ve sosyal güvenlik politikalarının sonuçlarını görmek ve kötü gidişe son vermek zorunda olduğunu belirten Yurdakul, şöyle devam etti:
“Kışkırtılan sağlık talebi nedeniyle vatandaşlarımızı tetkik ve ilaca boğan AKP’nin, yabancı ilaç ve sağlık teknoloji firmalarını ihya ederken, vatandaşın üç kuruşuna göz diktiğini ve AKP’den önce ücretsiz olan sağlık hizmetlerinin artık paralı olduğunu görmek zorundayız. Arka arkaya aldıkları kararlar ile sağlığı özelleştiren ve Türk Milletini yabancı şirketler karşısında yalnız bırakan hükümet, göreve geldiğinden itibaren ülkemizi borç batağına sürüklemektedir. 2001 yılında sadece 241 milyon lira açık veren SGK, bugün 11 milyar 444 milyon lira zarar eder bir hale gelmiştir” dedi.

-“ACİL SERVİSLERDE YILDA 100 MİLYONDAN FAZLA VAKAYA HİZMET VERİLİYOR”-

AKP Hükümeti'nin, sağlık camiasının hiçbir sıkıntısını görmediğini ifade eden Yurdakul, kısa bir süre önce sağlık personeline yıpranma payı sözü verildiğini, ama seçimden önce verilen sözün 2 Kasım'da unutulduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Hala cefakarca çalışan sağlık camiasına bu hakkı vermiyorlar. Olağanüstü bir iş yükü altında artık görev yapamaz hale gelen sağlıkçıların birçoğu, günlerini birkaç saatlik uykuyla geçiriyor. Acil servislerde bir senede 100 milyondan fazla vakaya hizmet veriliyor ve sağlık çalışanlarının en çok şiddete uğradığı bölüm de yine acil servisler. Büyük bir özveri ile çalışan sağlıkçıların buna rağmen Başbakan seviyesinde bir hükümet yetkilisi tarafından yakışıksız ifadelerle anılmayı hak etmemektedir.”

-KADRO VERİLMİYOR, ATAMA YAPILMIYOR AMA HASTANELER ÇOK ŞİRİN-

Hükümeti sert bir dille eleştiren Yurdakul, taşeronlara kadro sözü verildiğini, ancak yerine getirilmediğini ve eğitimli sağlıkçıların atanma haklarının engellendiğini hatırlatarak, “Bir tetkik için 6 ay sonraya gün verilen, saldırganlar tarafından koridorları sağlık çalışanlarının kanıyla kan gölüne çevrilen acillerde, alt alta üst üste tedavi edilmeye bekleyenler Sayın Başbakana ne kadar şirin geliyor bilmiyorum ama vatandaşlarımız, Başbakanın aksine sağlık sisteminin ne halde olduğunu gayet iyi biliyor” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.