Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Muhalifler Kurultayda Israrlı

MHP’nin muhalif dört genel başkan adayı yarın Ankara Valiliği tarafından yapılmayacağı duyurulan kurultay için ortak açıklama yaptı. Adalet Bakanlığını baskı yapmakla suçlayan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın imzasını taşıyan açıklamada, tüm engellemelere rağmen genel başkan adaylarının yarın saat 10.00’da kurultayın yapılacağı adreste olacağı bildirildi.  

MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, 4 adayın bir araya gelerek yaptığı toplantıda, yarın yapılması karara bağlanan MHP Olağanüstü Kurultay ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararının icrasının kaldırılması talebi ile Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvurunun kabulü halinde 15 Mayıs tarihinde kongrenin gerçekleştirileceği, aksi durumda ise Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararının beklenmesinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, açılan dava işlem aşamasındayken Ankara 25. İcra Müdürlüğüne Adalet Bakanlığından işlemin devamı yönünde yazılı talimat verildiği, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin dosyasına da UYAP üzerinden söz konusu aynı talimat gönderilerek mahkemenin vereceği karara tesir edilmeye çalışıldığı ifade edildi. Baskılara rağmen Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin talebi kabul ederek Ankara 25. İcra Müdürlüğünce yapılan tüm işlemlerin iptaline karar verdiği anımsatılan açıklamada, MHP’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nın yapılması önündeki engelin kalktığı belirtildi.

 

-MAHKEMENİN KARARI HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE YOK SAYILDI-

 

Açıklamada, “Mahkemenin bu kararı, avukatlar marifetiyle gereğinin ifası için Ankara 25. İcra Müdürlüğüne teslim edildiğinde, İcra Müdürünce kongrenin yapılması yönündeki işlemlere derhal başlanmışken, avukatlarımızın da şahit olduğu üzere Adalet Bakanlığından gelen bir telefon üzerine yapılan işlemler durdurulmuştur. İcra Müdürü işlemi durdurmasının akabinde Adalet Bakanlığından konu ile ilgili nasıl bir işlem yapacağı yönünde görüş istemiş bu istem üzerine Adalet Bakanlığı yazılı cevap vererek İcra Müdürlüğünün Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını yok sayması talimatını vermiştir. İcra Mahkemelerinin kararını derhal uygulamakla görevli İcra Dairesi bu görevi uygulamaya koymak yerine konunun tarafı haline gelen Adalet Bakanlığından talimat sorarak tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirmiştir ve Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi kararını hukuka aykırı şekilde yok saymıştır” denildi.

Açıklamada, MHP’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı için yeterli imza ve mahkeme kararları mevcutken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bizzat müdahil olması ile hukuk dışına çıkıldığı kaydedilerek, Ankara Valiliği başta olmak üzere çeşitli mercilere siyasi baskı yapılarak kurultayın yapılmasının kolluk kuvvetleri tarafından engellenmesi talimatı verildiği iddia edildi.

 

-KURULTAY YAPTIRILMAMAK İÇİN HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINMIŞTIR-

 

Yaşananların hükumetin ve AKP’nin MHP kurultayına doğrudan müdahalesi olduğunun savunulduğu açıklamada, bu durumun kabul edilemeyeceği ifade edildi.

MHP’nin bir iç meselesi olan Tüzük Kurultayının, AKP ve hükumetin meselesi haline geldiğinin kaydedildiği açıklamada, “Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır. Unutulmasın ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Özellikle de hukuku bugün siyasi çıkarları için ayakları altına alanlara. Hukuku ayaklar altına alan bu hükumetten ülkücüler bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bu hükumetin siyasi komplolarına alet olan bürokratlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir” denildi.

Akşener, Aydın, Oğan ve Özdağ’ın ortak imzasını taşıyan açıklamada, tüm engellemelere rağmen genel başkan adaylarının yarın saat 10.00’da kurultayın yapılacağı adreste olacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.