Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Nazlıaka: "Dini Siyasete Alet Eden Her Düşünce Kaybetmeye Mahkum"

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ”Kadınları sizin karanlığınıza, imamlar eliyle kurmaya çalıştığınız erken evliliklere terk etmeyeceğiz. Laikliği mücadele ederek kazanmış Türk kadını bu iddiasından bir gün bile vazgeçmeyecektir! Adım adım din devleti kurmaya çalıştığınızın hepimiz bilincindeyiz. Ancak yakın tarihten çıkarmayı unuttuğunuz bir ders var: Dini siyasete alet eden her düşünce kaybetmeye mahkumdur” dedi.

Nazlıaka, imamlara nikah yetkisi verilmesi konusunda açıklama yaptı. Nazlıaka, 15 Temmuz sonrası 1 yılda atılan adımların, dini kullanarak siyaset yapan suç örgütlerinin Türkiye’nin başına açtığı belalardan ders alınmadığının göstergesi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Paralel yapılanmanın yerine kadrolaştığı belli olan kimi gruplar her gün boy gösterirken, iktidarın bu delillere gözünü, kulağını kapattığı ortadadır. Nitekim Sakarya Valisi’nin göreve kimi cemaat üyelerinin sloganlarıyla koltuğu devralması, eğitim müfredatının gericileştirilmesi, okul öncesi çocuklara dayatılan kimi öğretiler ve son olarak ‘imamlara nikah hakkı verilmesi’ bu iddialarımızı doğrular niteliktedir.” 

“Karanlık Zihniyet Meclis Yoluyla Yapamadığını İmamlar Yoluyla Yapmaya Çalışmakta”

Türkiye’nin kanayan yaralarından birinin kuşkusuz erken yaşta evlilik olduğunu vurgulayan Nazlıaka, “Yasa ve kanunlar ile erken yaşta evliliklerin önü alınmaya çalışılsa da atılan son adım iktidarın bu konudaki ikircikli tavrını göstermektedir. Bir gece yarısı operasyonu ile ‘tecavüzleri AKlama yasası’ geçirmeye çalışan karanlık zihniyet bu kez Meclis yoluyla yapamadığını imamlar yoluyla yapmaya çalışmaktadır” dedi.

"Gerici Politikalar Kadınları Öldürmekte, Yok Saymakta ve Ötekileştirmektedir"

Nazlıaka, çocuk evliliklerinde Avrupa ikincisi olan Türkiye’nin bu ayıptan derhal kurtulmak zorunda olduğunu, Meclis’e sunulan bu yasanın laikliğe vurulan büyük darbelerden biri olduğunu kaydederek, “Muhalifleri yargı darbesiyle içeri atan, müfredat değişiklikleri ile eğitimi yozlaştıran, ağzını her açışında ülkeyi kutuplaştıran AKP zihniyetinin hedefi açık ki bir kez daha kadınlardır. Gerici politikalar kadınları öldürmekte, yok saymakta ve ötekileştirmektedir. Vahim olan ise bu politika iktidar tarafından ilmek ilmek işlenmektedir” dedi.

Nazlıaka, son olarak bir kez daha uyarıda bulunduklarını ifade ederek, “Kadınları sizin karanlığınıza, imamlar eliyle kurmaya çalıştığınız erken evliliklere terk etmeyeceğiz. Laikliği mücadele ederek kazanmış Türk kadını bu iddiasından bir gün bile vazgeçmeyecektir! Adım adım din devleti kurmaya çalıştığınızın hepimiz bilincindeyiz. Ancak yakın tarihten çıkarmayı unuttuğunuz bir ders var: Dini siyasete alet eden her düşünce kaybetmeye mahkumdur” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.