Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka Beşerî Dantel Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

Nazlıaka: "Öğretmenler Ulaşım Hizmetlerinden Ücretsiz Yararlansın"

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Başöğretmen, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek, büyük görev ve saygınlık yüklediği öğretmenlik mesleği, AKP hükümetleri döneminde sıradan bir meslek haline getirilmiştir." dedi.

Ankara milletvekili Nazlıaka, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında,  Eğitim sistemi bir ülkenin bugünü ve geleceğidir.
Siyasi iktidarlara göre değişmemesi gereken, devlet politikası olarak ele alınması gereken temel bir alandır. Eğitimdeki sorunlar derinleşerek vekatlanarak devam ediyor. Yarın bu sorunlar arasında yaklaşık bir milyon öğretmen ve 20 milyona yakın öğrencimizle ile birlikte öğretmenler gününü kutlayacağız. Temennilerle geçen kutlama törenlerinden ardından eğitim ve öğretim kaldığı yerden sorunlarıyla devam edecek.

Başöğretmen, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek, büyük görev ve saygınlık yüklediği öğretmenlik mesleği, AKP hükümetleri döneminde sıradan bir meslek haline getirilmiştir. Öğretmenler;uzman öğretmen, öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi farklı statülere ayrılmıştır. Öğretmenlerin maaşları kamuda görev yapan pek çok mesleğin altında kalmıştır. Sözleşmeli öğretmenler 2600 TL maaş alırken 1. derece 4. kademedeki bir öğretmen ortalama 2900-3000 TL civarında bir maaş almaktadır. Bununla birlikte atanamayan öğretmenler hala Türkiye’nin en önemli sorunudur. 350 bine yakın öğretmen atanmayı beklemektedir.
AKP döneminde eğitim sistemimiz yazboz tahtası haline gelmiştir.  Eğitim sisteminin adı “eğitimde sistemsizlik” halini almıştır. Her bakan değişikliği, farklı müfredat programları, değerlendirme ve ders geçme sistemleri gündeme getirmiştir. Her yıl değişen sınav adları ve yöntemleri öğrencileri, velileri, öğretmenleri olumsuz yönde etkilemektedir. Aileler bu değişiklikler nedeniyle şaşırmış durumdadır.
Okulların fiziki alt yapısı yeterli değildir. TÜİK verilerine göre 2015-2016 öğretim yılında ilkokullarda şube başına düşen öğrenci sayısı 21, ortaokullarda 24, ortaöğretimde ise 20 kişidir.
TÜİK’in bu açıklamasına rağmen İstanbul, Ankara,İzmir gibi büyük illerimizde okulların büyük bölümünde sınıf mevcutları 40 öğrencinin üzerindedir.
Türkiye’nin geleceği için,üretim endeksli bir kalkınma modeli için, teknikara eleman ihtiyacını karşılayacak bir eğitim sistemi kurulmalıdır.Buna karşın AKP’nin iktidara geldiği 2002’de 71 bin olan imam hatipli öğrenci sayısı 1 milyon 201 bin 500’e yükselmiştir. Bu tablo eğitimin siyasallaşmasının en çarpıcı örneğidir.
Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda yer alan Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirme uygulamasından 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile vazgeçildi.

Öğrencilere kişilik kazandıracak, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayacak temel derslerin başında yer alan resim, müzik gibi sanat dersleri seçmeli ders olarak okutulmaktadır. Ders programlarında çoğaltılması gereken bu dersler, haftalık ders saatlerine ilişkin çizelgelerde Talim ve Terbiye Kurulu kararlarıyla azaltılmıştır.

Karma eğitimi fiilen ortadan kaldırmaya yönelik çabalara her geçen gün bir yenisi eklenmektedir
Öğretmenlerimizin sorunlarının başında geçim sıkıntısı gelmektedir. Çok sayıda öğretmen ek iş yapmak zorunda kalmaktadır.

Öğretmenlerin bazı meslek gruplarında olduğu gibi toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanması onları bir nebzede olsa rahatlatacaktır.
Konuyla ilgili 25 Kasım 2015 tarihinde vermiş olduğum kanun teklifi TBMM’de beklemektedir. Bu teklifin kanunlaşması için atılacak somut adım 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hükümetin öğretmenlerimize vereceği müjdeli haberlerden biri olacaktır. Muhalefetiyle, iktidarıyla bütün partilerimizin bu teklife olumlu oy vereceğini düşünmekteyim.
Bu vesileyle tüm öğretmen ve eğitim emekçilerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hepimizin üzerinde ödenemeyecek kadar emekleri olan ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.