Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

“Oyunu Kullanmamış Seçmenlerimizi Rekor Katılımda Yer Almaya Davet Ediyorum”

Yurtdışı seçim bölgelerinde ziyaretlerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, ‘‘Oy kullanma işlemlerinin aksaksız bir şekilde devam ettiğini gözlemliyorum. Diasporamız gerek rekor katılımla gerekse de seçim organizasyonuyla dünya çapında örnek bir siyasal katılım modeli sergiliyor. Henüz oyunu kullanmamış tüm seçmenlerimizi rekor katılımda yer almaya davet ediyorum.” dedi.

Yeneroğlu, “10 ülke ve 40 konsolosluk bölgesinde devam eden halk oylamasına yurtdışı seçmenlerimizin yoğun ilgisi devam ediyor. 3 Nisan tarihi itibarıyla 79.040 vatandaşımız dış temsilciliklerimizde, 5451 vatandaşımız da gümrüklerde oyunu kullanmıştır. Sekizinci günün sonunda toplam oy kullanım sayısı 563.020’dir. Gümrüklerde kullanılan 42.679 oy dâhil edildiğinde bu rakam 605.995’i bulmuştur. 1 Kasım Milletvekili Genel seçimleriyle kıyasladığımızda katılımda %20 artış yaşanmıştır.
 
Geride bıraktığımız 8 günlük dönem halk oylamasına katılım trendinin artarak devam ettiğini ortaya koyuyor. Bu durum yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın siyasal bilincinin, sandığa olan ilgisinin özellikle de önceki seçimlere kıyasla ciddi derecede arttığını gösteriyor. Ülkemiz için öngörülen sistem değişikliğiyle ilgili verilecek kararda ben de varım diyerek sandığa akın eden yurtdışındaki insanlarımız takdire şayan bir vatandaşlık duyarlılığıyla hareket ediyor. Kendilerine ne yönde oy kullanması gerektiğini adeta dikte eden bazı Avrupa ülkelerindeki bir kısım siyasetçi ve medya mensuplarına da adeta ders veriyorlar.
 
Seçim yerlerine yaptığım ziyaretlerde oy kullanma işlemlerinin aksaksız bir şekilde devam ettiğini gözlemliyorum. Dış temsilciliklerimiz adeta demokrasi festivali ortamına dönüşmüş durumda. Başkonsoloslarımızdan siyasi parti temsilcilerimiz ve tüm sandık görevlilerine kadar herkes büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışmaları yürütüyor. Diasporamız gerek rekor katılımla gerekse de seçim organizasyonuyla dünya çapında örnek bir siyasal katılım modeli sergiliyor.
 
Henüz oyunu kullanmamış tüm vatandaşlarımızı Pazar gününe kadar devam edecek halk oylamasına katılarak tarihi günlere tanıklık etmeye, rekor katılımda yer almaya davet ediyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.