Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Özkoç: Uyardık Ancak Tek Bir Önlem Alınmadı

 CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şarbon vakalarıyla ilgili, “Hayvanlar daha Brezilya limanından ayrılmadan skandalın kokusu Türkiye’ye ulaşmıştı. CHP milletvekilleri olarak uyardık, hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi, ancak tek bir önlem alınmadı” dedi.

Özkoç, şarbon vakalarına ilişkin açıklama yaparak şunları kaydetti: 

“Yaşadığımız her olumsuzluğa bir yafta yapıştırıyorlar. Ne sorumluluk alan var, ne hesap soran! Canlı hayvan ithalatı gündeme geldiğinde, et ithalatı çözüm değil, hayvancımızı destekleyelim dedik. Dinletemedik. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez canlı hayvan ithalatını başlattılar. Brezilya’dan ithal edilen hayvanlarla ilgili CHP milletvekillerimiz, hayvan hakları savunucuları başından bu yana olumsuzlukları, hastalık tehdidini, tehlikeyi ortaya koyduk. Hayvanlar daha Brezilya limanından ayrılmadan skandalın kokusu Türkiye’ye ulaşmıştı. CHP milletvekilleri olarak uyardık, hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi, ancak tek bir önlem alınmadı. Her şeyin üstünü kapattılar.Şimdi ne oldu. Şarbon kader mi? Kaderimiz mi? Hayır elbette değil!

Vatandaş olarak dönüp kendimize de bakmamız gerekiyor. Brezilya limanından ayrılmadan kokusu Türkiye’ye ulaşmış skandalı görmezden gelmedik mi? CHP milletvekillerinin, hayvan hakları topluluklarının uyarılarını hiçe saymadık mı? Ucuz et hevesine kapılmadık mı?

Mesele sadece şarbon değil! Depremin, selin bu ülkede can alması, virüs salgınları, ekonomik kriz, savaş, bizlerin kaderi değil. Maruz kaldığımız kötü yönetimin sonuçları. Bunları daha ne kadar görmezden gelecek, kendi içimizde bile üstünü örtmeye devam edeceğiz. Vatandaş olarak hayatımıza sahip çıkmanın, elimizi taşın altına koymanın zamanı gelmedi mi!” 

Anahtar Kelimeler:
ChpBREZİLYAEngin Özkoç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.