Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Özlü: Yerli Otomobil Türk Tasarımı Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobile ilişkin, “Bizim otomobilimiz kendi markamızı taşıyacak, kendi adınızı taşıyacak, Türk tasarımı olacak ve elektrikli bir otomobil olacak” dedi.
 
Bakan Özlü, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
 
Özlü, KOSGEB başvurusuyla ilgili soruya, “Çok sayıda başvuru oldu. Bu başvurular değerlendiriliyor. Bu kredilerle ilgili konu sadece 2016 yılında değil, 2017 yılında da devam edecek. 2016 yılı bütçesi içerisinden yani bu ay sonuna kadar ayırdığımız rakam ya da vereceğimiz rakam 750 milyon TL'dir. Bu, hani başvuru süresi kapandı ya da başvuru yapamayacağız anlamında değil, 2017 yılı içerisinde KOBİ'lerimize yeni kredi paketlerimiz olacak. Bu dönem ilk 15 bin KOBİ arasında yer almayacak olanların üzülmemesi gerekir, 2017 yılında desteğimiz devam edecek" yanıtını verdi.
 
Üretim Reform Paketi
 
Özlü, “Üretim Reform Paketi" diye bir paket hazırladıklarını belirterek,  “Bu pakette sanayicimizin üzerindeki muhtelif vergi yüklerinin kaldırılması var. Bunlardan birisi de elektrik konusudur. Çevre katkı payı yine bu pakette yer alıyor” dedi.
 
Yerli Otomobil
 
Bakan Özlü, yerli otomobil sorusuna ilişkin, “Otomobil konusunda bir iş modeli üzerinde çalıştık. Önümüzdeki dönemde özel sektörün öncülüğünde ve devlet desteğinde yerli marka otomobilin üretilmesine ilişkin bir iş modeli üzerinde mutabık kaldık. Dolayısıyla, bundan sonraki süreçte TÜBİTAK değil, özel sektör öncülüğünde fakat devletin desteğinde bir modelle devam edeceğiz. Şimdi Saab firmasından bahsedildi. Biz, tabii, Saab firmasının lisansını almıyoruz, markasını almıyoruz. Bizim otomobilimiz kendi markamızı taşıyacak, kendi adınızı taşıyacak, Türk tasarımı olacak ve elektrikli bir otomobil olacak” şeklinde konuştu.
 
Esnafa Müjde
 
Esnafa destekle ilgili sorular yöneltildiğini ifade eden Özlü, “Esnafa verilecek olan destekleri Gümrük ve Ticaret Bakanımızla görüşeceğim. Detayları çalışıyor, bir sicil affı üzerinde de çalışıyor. Dolayısıyla, bu konuyu Sayın Bakanımıza ileteceğim” dedi.
 
"1,1 Milyar TL Destek Vereceğiz"
 
2016 yılı içerisinde 15 bin KOBİ'ye destek vereceklerini kaydeden Bakan Özlü, “2017'de bu desteğimiz devam edecek. Onun sayısı -biliyorsunuz- geçen kabul edilen bütçede KOSGEB'in bütçesi, destek bütçesi 1,1 milyar TL. 2017 yılı içerisinde KOSGEB'den KOBİ'lerimize gerek hibe gerek faiz desteği şeklinde 1,1 milyar TL destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.