Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cumhurbaşkanı erdoğan Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Öztürk Yılmaz’dan Flaş Uyarı!: “Kuraklık Ve Açlık Geliyor!”

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, milyonlarca kişinin yakından takip ettiği sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye’nin ve dünyanın önemli gündemi olan kuraklık ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.



Türkiye ve dünyanın içerisine düştüğü kuraklık ile ilgili olarak milyonlarca kişinin yakından takip ettiği sosyal medya hesapları üzerinden Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz uyarıda bulunarak açıklama yaptı.

GIDA FİYATLARINDA İNANILMAZ BİR ARTIŞ VAR

Türkiye'de ve dünyada açlık ve kıtlık riski iyice yaygınlaşmaya başladı. Gıda fiyatlarında inanılmaz bir artış var.” Diyen Öztürk Yılmaz, “Dünyada gıda üretiminde dikkat çeken bir düşüş olurken gıda fiyatlarında bir artış var ama Türkiye'de ise inanılmaz bir artış var. Kuraklık ülkemizde çok büyük bir tahribat yaptı. Keza pandeminin yaygın olması nedeniyle ekili ve dikili alanlarda bir düşüş oldu ve girdi fiyatlarında sürekli bir artış oldu. Özellikle mazotta ve diğer enerji kaynaklarının yanı sıra tohumda, ilaçta artış oldu. Tarım ve hayvancılıkla ilgili çok ciddi sıkıntılar ülkemizde yaşandı.” dedi.

ÜLKEMİZDE AÇLIK BAŞLAMIŞTIR

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Dünyada açlık ve kıtlık tehlikesi var. Türkiye'de ise daha büyük bir tehlike var. Dünyada olan açlık ve kıtlık tehlikesi Türkiye’de daha fazladır. Paranız olsa da dışarıdan ithal edemezsiniz. Çünkü dışarıda da maalesef kıtlık ve açlık tehlikesi var. Üretim alanlarında daralma var. Keza pandemi devam ediyor ve bu şartlarda girdi fiyatlarında büyük bir artış var. Türkiye'deki artış oranı dünyanın her yerinden daha fazladır. Türk lirası karşısında Dolar 14 tl'yi geçti. Her şey ithal ediliyor. Ara malları dolarla geldiği için üretildiği zaman fiyat daha fazla artıyor. Gıda fiyatlarında keza işte bu pandeminin tekrar devam edeceği bir planlamanın olmaması 2022 yılında da gıda fiyatlarındaki bu artış trendinin devam edeceği öngörülüyor. Dikkat ederseniz ben bunu 2 yıldır söylüyorum, Türkiye'de açlık ve kıtlık olacak dediğimde bazı aklı evveller bunu pek inandırıcı bulmamışlardı; ama bugün geldiğimiz an itibariyle çoğu kesim için açlık başlamıştır.” İfadelerini kullandı.

DEVÇİFTÇİ PROJEMİZ İLE HALKIMIZ AÇLIKTAN VE YOKSULLUKTAN KURTULACAK

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı
şöyle:

Türkiye'deki çok büyük bir kesim yoksulluk ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Biz devçiftçi projesini sizlerle paylaştık. 2 yıldır ben bu konuya değiniyorum. 2 yıldır bu konuyla ilgili açıklamalar yapıyorum ve bu konuyla ilgili duyarlılık yaratmaya çalışıyorum. Devçiftçi projesi ile her ilde her ilin iklim şartlarına ve üretim yapısına bağlı olarak 2 tane idare kurulacak. Bir tanesi üretim idaresi, diğeri de pazarlama idaresi olacak. Üretim idaresinde 1 masanın etrafında 2 kesim olacak. 1 tarafında çiftçiler, 1 tarafında da devlet olacak. Devletin görevi; bütün tarımsal girdileri parasız sağlamak olurken çiftçinin görevi de sadece ekmek ve dikmek olacaktır. Sonra da pazarlama idaresine ikinci idareye teslim edecek.  Bakınız bunu ben açıkladığım zaman, “Tarımsal girdiler bu kadar girdi işte parasız verilebilir mi? Devlet bunu yapabilir mi?” deniyordu. Aslında bu rakamlar 5 tane müteahhidin borcunun silinmesi kadar etmeyen
rakamlardır.

BU İKTİDAR PLANLAMASIZ, ÖNGÖRÜSÜZ

Özellikle orta Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu da ekim ve dikim mevsimi başlayacak ama bir planlama yok. İşte mevcut sistem budur. Planlamasız, öngörüsüz, projesiz, vizyonsuz, akılsız, izansız.

İKTİDAR VE KUKLA MUHALEFET AYNI ŞEYLERİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı gidiyor, kendi parti kongresinde AKP’ye üye kazandırıyor, rozet takıyor ve sonra çıkıyor; “Ben cumhurbaşkanıyım” diyor. Diğer taraftan kukla muhalefette onları eleştirirken aynısını yapıyor. Kukla muhalefette belediyenin araçlarıyla Mersin mitingine taşıma yaptı.

GELİN YENİLİĞİ BİRLİKTE GETİRELİM!

Biz başkaları gibi öyle parayla pulla bu işleri yapmıyoruz. Biz gönüllü insanlarız. Biz Yunus’un diliyle gideceğiz. Biz Yunus’un diliyle seslenecek, kalpten kalbe dokunacağız. Çünkü insanlarımızın yüreği parçalanmış, eşitsizliğe uğramış, ayrımcılığa uğramış, korkutulmuş, sindirilmiştir. İnsanımızın kaynakları elinden alınmış, açlığa, işsizliğe mahkûm edilmiştir. Yunus'un diliyle gidecek Öztürk Yılmaz ve Yunus'un diliyle seslenecek. Benim size tavsiyem şudur. Aynı şeyleri tekrarlayarak aynı davranış kalıplarını tekrarlayarak farklı bir sonuç elde edemezsiniz. Oylarınızı değiştirmek zorundasınız. Yeniliğe bir şans vermek zorundasınız. Gelin, halk iradesiyle bu iktidarı değiştirelim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.