Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

Öztürk Yılmaz’dan Rusya-Ukrayna Gerilimi İle İlgili Flaş Açıklama! Planlar Değişti

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz BBN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu programında Rusya-Ukrayna gerilimini değerlendirdi.

Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili olarak BBN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu programında Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

RUSYA’NIN UKRAYNA PLANI

Rusya Ukrayna gerilimi hakkında canlı yayında açıklama yapan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Ben bu işgalden bir gün önce mecliste yaptığım açıklamada olacakları sıraladım. Hatta dedim ki, “Benden önce arkadaşlar olanları söylüyor. Ben ise olacakları söylüyorum.” Putin'in öncelikli planı Donetsk ve Lugansk bölgesini almaktı. Aldıktan sonra ise ikinci aşamada güvenlik anlaşmaları imzalamak ve üçüncü aşamadan sonra güvenlik anlaşmaları çerçevesinde Rusya silahlı kuvvetlerini ülkeye davet edecekti. Meşruiyet açısından üçüncü aşamada Rus askeri bölgeye gelince de orada üsler kuracak. Dördüncü aşamada ise aynen Abhazya ve Osetya bölgelerinde olduğu gibi birkaç tane adı sanı pek duyulmamış ama sözde bağımsız ülkelere Birleşmiş Milletler üyesi tanıtmak ama daha fazla ileri gitmelerini engellemek, sonra da onları aynen Abhazya ve Osetya’daki gibi Rusya'nın toprağı yapıp unutturmak.” Dedi.

PUTİN MEYDANI BOŞ BULUNCA PLANINI DEĞİŞTİRDİ

“Rusya’nın yani Putin’in hedefi ve planı değişti.” diyen Öztürk Yılmaz, “Putin ilk gün NATO'nun bir şey yapmadığını görünce önünün açık olduğunu gördü. Meydanın boş olduğunu anladığından dolayı ikinci hamleyi yaptı. NATO’dan Avrupa Birliği'nden eğer sert bir tepki gelmiş olsaydı Rusya’ya karşı silahlı güç kullanılacağına dair Rusya Ukrayna planını değiştirmezdi. Putin öncelikli olarak buralarda duracak ve aynen Osetya ile Abhazya gibi Gürcistan’daki o formülü uygulayacaktı. Lugansk ve Donetsk şehirlerini birde bunların bölgeleri var. Daha büyük bölgelere o bölgeleri de alıp orada duracaktı. Ama önünü açık görünce meydanı boş görünce planını değiştirdi.” İfadelerini kullandı.

BİDEN HER ŞEYİ RUSYA’NIN AYAKLARI ALTINA SERDİ

Putin, Ukrayna planında kendisine yakın birisini lider olarak seçilmesi için bu harekata kalkıştığını dile getiren Genel Başkan Yılmaz, “Putin Ukrayna’da Rus yanlısı birisinin lider olmasını istiyor. O kuklayı oturttuktan sonra da ona bu bölgelerin Rusya'ya ait olduğunu kabul ettirmek istiyordu ama bunu bu şekliyle yapabileceğini kolay bir şekilde yapacağımı düşünmüyordu. Bakın açık çok net bir şekilde Amerika ve Biden'in bütün kredibilitesi gitti. Biden, Trump'ı Rusya'ya karşı sert davranmakla itham ediyordu ve kendisini rezil etti. Biden kendi yönetimini, NATO'yu, Avrupa'yı, bütün batı değerlerini Rusya'nın ayaklarının altına serdi ve bitirdi.” şeklinde konuştu.

ABD VE RUSYA PERDE ARKASINDA ANLAŞIYOR

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın değerlendirmesinin devamı şöyle:

Şimdi diyeceksiniz ki ne yapabilirdi? Şimdi bizim müdahale etmememiz gerekir; ama NATO'nun Afganistan'da Kosova'da yaptığı gibi Ukrayna konusunda da aynısını yaparak müdahale edip Ukrayna’nın arkasında durabilirdi. Ben daha önce demiştim ki, “Bakın bu işte bir bit yeniği var. Perde arkasında bu iki ülke anlaşıyor, paylaşıyorlar.” diye. Rusya bu bölgeleri alacak ve Ukrayna'nın sadece batı bölgesi kalacak, o da tehdit olmayacak şekilde NATO'ya alınacak. Yani NATO'ya alınması karşılığında o bölgeleri kaybedecek.

PUTİN UKRAYNA’DA KUKLA BİR YÖNETİM İSTİYOR

Ukrayna’da bir anlaşmanın olduğunu ben hep söylüyorum, yani perde arkasında bu ABD ve Rusya anlaşıyor ama şimdi Putin bu anlaşmayı da çöpe attı. Niye çöpe attı? Önü boş kalınca meydanı boş bulunca rejim değişikliğine kalkıştı. Putin akıllı bir hamle yaptı ve stratejisini değiştirdi. Bakın ölümü gösteriyor ve diyor ki, “Artık bütün ülkeyi işgal edebilirim” Peki işgal edebilir mi? Ama aynı Çeçenistan’daki gibi  bir yönetim değişikliği yapıp Kadirov gibi birisini başa oturtmak istiyor ve bu suretle de onunla bazı anlaşmalar imzalayıp NATO’yu uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca batı ile Ukrayna’nın ilişkisini kesip Donetsk ve Lugansk gibi işgal ettiği bölgeler ile ilhak ettiği Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu kabul ettirmek istiyor.

UKRAYNA’NIN İŞGALİNİ KINIYORUZ

Öte yandan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz programın sonunda yaptığı açıklamada, “Öncelikle Rusya’nın Ukrayna işgalini kınıyoruz. İkinci olarak Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını istiyoruz. Ve son olarak ise Ukrayna’nın Lugansk ve Donetsk bölgesinin Ukrayna'nın toprağı olduğunu tanıyoruz. Barış sulh içinde görüşmeler yoluyla müzakere de bir çözüm bulunmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.