Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu terörist Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan terör örgütü Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu türk öğrenciler odunpazarı suriye

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de yaşanan drama son verilmesi için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını belirtirken, müzakere masında Kürtlerin olması gerektiğini ancak, PYD ve YPG’nin o masa etrafında olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Davutoğlu, Meclis’te, AK Parti Grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Suriye politikasını değerlendirirken, dün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. “Biden'la görüşmemizin önemli bir kısmını Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs'taki görüşmeleri oluşturdu” diyen Davutoğlu, “Başta PKK ve DEAŞ'e karşı atılacak yeni adımları ele aldık. DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi örgütlerle mücadelemiz ayrım gözetmeksizin devam edecek. Herkes net bir tutumla terör örgütlerinin karşısında yer almalıdır” dedi.

-KÜRTLER MASADA OLMAK ZORUNDA-

Davutoğlu, Suriye’de yaşanan dramın son bulması için Türkiye’nin elinden geleni yaptığına dikkat çekerken, müzakere masasında YPG ve PYD’nin olmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Davutoğlu konuşmasında şunları kullandı: 

“Bizim için; PKK'nın YPG, PYD ile tek farkı yoktur. YPG de PKK’nın tek kolu olarak suçlar işleyen örgüttür. Bizim Suriye’de Kürtlere ön yargılı bir tutumda olduğumuz maksatlı bir halde ifade ediliyor. Biz Suriye’de Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Nusayrilerin o masada olmasını istiyoruz. Kürtlerin masada olması tek zorunluluktur, fakat Kürtlere zulmeden PYD ve YPG’nin o masada olması asla kabul edilemez. PYD’yi bir yere oturtacaksanız onu rejimin yanına oturtabilirsiniz.  PYD'yi illa masanın kenarına oturtmak isteyen birileri varsa PYD'ye o masada yakışan yer onurlu bir mücadele veren muhaliflerin yanı değil rejimin yanıdır. Suriye halkı hiçbir zaman yalnız olmamıştır, yalnız kalmayacaktır. PYD, Suriye’deki haklı mücadeleyi gölgeleyemez. Suriye'deki durumu içinden çıkılmaz bir mesele haline getirmek isteyenlere inat Türkiye elinden gelen tüm çabayı gösterecektir.”

-CHP’DE İSİMLER DEĞİŞİR ZİHNİYET DEĞİŞMEZ-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’nin olağan kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “diktatör” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü. “Biz yurt dışında ülkemiz için mesai verirken Kılıçdaroğlu yine yakışmayan bir tutum takındı. Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı üslup asla kabul edilemez” diyen Davutoğlu, CHP’nin politika üretemediğini belirtirken, CHP’de isimlerin değiştiğini ancak zihniyetin aynı kaldığını vurguladı. Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin demokrasiye saygınız bu mu? Cumhurbaşkanlığı makamına saygınız bu mu? Kişisel olarak farklı düşünebiliriz. Ama siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorsunuz. Eskiden bidon kafalı makarnacı diye halka hakaret ederdiniz şimdi de Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz. Millet size ders üstüne ders verdi, sizi sandığa gömdü ama yine uslanmadınız. AK Parti'nin oyları sürekli yükseliyor. Peki siz ‘neden halk biz inanmıyor’ diye kendi kendinize soruyor musunuz? Bunlar eleştiriyi hep ön plana çıkarırlar ama asla kendilerini eleştirmezler, özeleştiri vermezler. Sürekli kurultay yaparlar ama CHP'nin kafası değişmiyor. Sürekli isimler değişir ama CHP'de zihniyet  hiçbir zaman değişmez. Kongrelerinde bile vizyon çizmek yerine haraket ediyorlar.”

-ERKEN SEÇİM SÖYLENTİLERİ-

Davutoğlu, erken seçim söylentilerine bir kez daha yanıt verdi. Böyle bir konunun gündemlerine gelmediğinin altını çizen Başbakan, Türkiye’nin artık bir seçim atmosferinden çıktığını ifade etti.

Her şeyin yolunda gittiği bir dönemde erken seçimin dillendirilmesinin anlamı olmadığını kaydeden Başbakan konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi her şey yoluna girmişken birileri bu istikrarı gidişten rahatsız oldu. ‘Türkiye erken seçime gidecek’ diyenler var. Açık ve net olarak ifade edeyim. Bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemimiz yok. Cumhurbaşkanımız, ‘erken seçim  ihanettir’ demişti 13 sene önce. Şimdi de değişen bir şey yoktur. Türkiye’nin kaybedecek vakti yok. Seçimin üstünden geçen kısa zamana rağmen verdiğimiz sözlerin büyük kısmını yerine getirdik, getiriyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki Türkiye artık seçim atmosferinden çıkmış icraat, reform ve hizmet dönemini başlatmıştır. Değişik çevrelerde Türkiye erken seçime gidecek gibi aslı astarı olmayan spekülasyonlarla kafaları karıştırmaya çalışanlar var. Türkiye'nin bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Son 2 yıl içinde 4 seçim yapılmıştır ve milletimiz bu seçimler sonrasında yüzde 50'ye yakın bir oyu AK Parti’ye ikram ederek hizmet için bize talimat vermiştir. Bu talimatın gereğini yapmadan erken seçim tartışmalarını başlatmak söz konusu olamaz.”

Anayasa Üyeleri ile Biraraya Gelecek

Anayasa uzlaşı komisyonuna seçilen üyelerle de bir araya geleceğini açıklayan Davutoğlu, MYK toplantısında da anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Davutoğlu kurulacak olan anayasa uzlaşı komisyonuna seçilen AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ile yapılacak anayasa çalışmaları hakkında görüş alışverişi yapacak. Toplantı bugün Meclis’te Başbakan Davutoğlu’nun makamında gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.