Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka Dantel Beşerî Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

Rektör Atamalarında Aranan Profesör Olma Şartı Geri Getirildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılan rektör atamalarında aranan profesör olma şartı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile geri getirildi. Rektör olarak atanacakların üç yıl profesörlük yapmış olmaları gerekecek.

Çeşitli kurum ve kuruluşların teşkilatlarına ilişkin esasları belirleyen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle Cumhurbaşkanlığı Teşkilatını oluşturan bir numaralı CBK’de de değişiklikler yapıldı.

KAYMAKAM ADAYLARI DÜZENLEMESİ

CBK’de kaymakam adaylarının taşıması gereken vasıflar düzenlendi. Buna göre, üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye ve Finans, Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar veya bu bölümlerin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip diğer bölümlerden mezun olanlar, Hukuk Fakülteleri, Sosyal Bilimler, Mühendislik Fakülteleri, Tarih mezunları ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar Kaymakam adayı olabilecek.

REKTÖR ATAMALARINDA PROFESÖRLÜK ŞARTI YENİDEN GELDİ

10 Temmuz’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle rektör atamalarında aranan profesörlük şartı kaldırılmıştı. Muhalefetten tepki çeken uygulamada değişikliğe gidildi. Bugün yayımlanan kararnameye göre rektörler üç yıl profesörlük yapanlar arasından seçilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.