Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

Sadir Durmaz'dan Mustafa Gül’e Sert Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Hatay’da düşürülen Rus uçağının öldürülen pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vereceğini açıklayan MHP’li Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e sert tepki gösterdi. Durmaz Gül’ü, MHP’nin politikalarından habersiz olmakla suçladı.

Mustafa Gül, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hatay’da düşürülen Rus uçağının öldürülen pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vereceğini açıkladıktan sonra partisinin sert tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Durmaz yaptığı yazılı açıklamada, Gül’ün, Pilotunun ailesine Kemer’de ev alma girişiminin bazı basın yayın organları tarafından bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini savundu.

Türkiye’nin Egemenlik Haklarını İhlal Edildi

Durmaz, haberlerin ve değerlendirmelerin hiçbirisinin gerçeği yansıtmadığını ve milli vicdanlarda sorgulanması gerektiğini ifade ederken,  Rus Pilotun Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini ve uçağın haklı bir sebeple düşürüldüğünü belirtti.

Durmaz açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkmen dağındaki kardeşlerimizin üzerine tonlarca bomba bırakan, tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca Türkmen katliamı yapan da yine Rusya (Rus pilot) olmuştur. Egemenlik haklarımızı ihlal eden, kardeşlerimizi katleden birisiyle ilgili bir tasarrufta bulunma hak ve yetkisi, belediye başkanından önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetine aittir.”

“Hiçbir Parti Yetkilisiyle Görüşmedi”

 Kemer Belediye Başkanının Kemer’den ev alma konusunda hiçbir parti yetkilisiyle görüşmediğinin altını çizen Durmaz, Genel Merkez’e turizm ve tarımla alakalı hiçbir rapor sunmadığını da belirtti.

Otel işletmeciliği yapan birisinin, mensup olduğu partinin turizm ve tarım alanında yaşanan sıkıntılara ilişkin çalışmalarından habersiz olmasının düşünülemeyeceğini kaydeden Durmaz, “Genel Başkanımız  tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcılarımızın da içinde yer aldığı heyet günlerce incelemelerde bulunmuş, Bu kapsamda Kemer Belediye başkanıyla da görüşmüş ve sonucunda hazırladıkları raporu meclis platformuna taşımışlardır” dedi.  

AK Partinin Rusya politikasında “acziyet dolu ve tutarsız ‘u’ dönüş” olduğunu söyleyen Durmaz Gül için, “Paralel bir anlayışla, aceleyle rol kapma yarışına giren, Partimizin ilke ve politikalarından habersiz bir belediye başkanının daha fazla partimizde kalmasına gerek olmadığı tartışmasızdır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.