Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

SES Süt İzni Genelgesine Tepki Gösterdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES), Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak kamuda görev yapan kadın emekçilerin süt izinlerini kullandıkları sürede döner sermaye gelirlerinin kesileceğini duyurması üzerine bildiri yayımladı.

Süt izninin çalışılan süre olarak kabul edilmemesinin, bebeklerin sağlıklı beslenme hakkının gaspı anlamına geldiğinin yazıldığı açıklamada, yeni uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü” kampanyası ile çeliştiğine değinildi. Ayrıca ILO’nun Annelliğin Korunması Sözleşmesinin AKP Hükümeti tarafından yıllardır imzalanmadığı ve bu sebeple kamu hizmeti üreten kadın emekçilerin temel haklarının yok sayıldığı belirtildi.

“Performansa Dayalı Çalışma Sistemi Yıllar İçinde Emeği Değersizleştirdi”

Performansa dayalı çalışmanın mücadele ile kazanılan hakları yok saydığına da değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Performansa dayalı çalıştırma sistemi, yıllar içinde emeğimizin değersizleştirilmesi, mesleki kimliklerimizin erozyona uğraması, rekabet ve yabancılaşmanın yanı sıra biz sağlık emekçilerine yönelik şiddetin tırmanması ile sonuçlanmıştır. Tüm bunların yanı sıra hastalarımızın aldığı hizmetin niteliği önemli ölçüde bozulmuş, performans baskısı nedeniyle hastalara yeterince zaman ayırmak olanaksız hâle getirilmiş ve hasta-sağlık emekçisi ilişkisi kötü bir değişime uğratılmıştır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.