Öne Çıkanlar ırak fetö pkk TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin

TBMM Ajandası Gözden Geçirilecek

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM tarafından bastırılan ajandalarda bundan sonraki yıllarda Dini Bayramlar ve Önemli Gün ve Geceler kısmının tekrar gözden geçirileceğini belirtti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora’nın TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a TBMM ajandasına ilişkin sorduğu yazılı soru önergesine cevap verdi.

Dora, ajandada İslam dinine ait özel günlerin yer almasına karşın diğer din ve inançların bayram, önemli gün ve gecelerine neden yer verilmediğini sormuştu.

Önergeye cevap veren Aydın, milletvekillerine dağıtılan 2016 yılı ajandalarında yer alan çeşitli bilgilerin soru konusu yapıldığını belirtti. Aydın, kurum tarafından TBMM adına bastırılarak milletvekillerine ve kurum personeline dağıtılan 2016 yılı ajandalarında “1920’den 2016’ya TBMM Başkanları”, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Binaları”, “Milli Saraylar”, “2016 Yılı Resmi Tatil Günleri”, “2016 Yılı Dini Bayramlar ve Önemli Gün ve Geceler” ile kurumun telefon numaraları bulunduğunu kaydetti.

Aydın, “2016 Yılı Dini Bayramlar ve Önemli Gün ve Geceler başlığı altında yazılan gün ve geceler, piyasada bulunan ve kamu ve özel kuruluşlarca satılan ve dağıtılan ajandalarda da yer alan gün ve gecelerdir. TBMM ajandalarında geçmiş yıllarda olduğu üzere bu bölüme de yer verilmiştir. Önümüzdeki yıllara ilişkin ajanda tasarımlarında önemli gün ve geceler yeniden değerlendirilecektir” dedi.

-AJANDADA, CELAL BAYAR’IN İSMİ YANLIŞ YAZILMIŞTI-

Çok kapsamlı bir ajanda hazırlayan TBMM Başkanlığı, ajandada Mustafa Kemal Atatürk’ten İsmail Kahraman’a kadar bütün Meclis Başkanlarının resmine yer vermişti. Fakat ajandada, Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın fotoğrafının altına eski Danışma Meclisi Başkanı ve Türkiye’nin ilk çalışma bakanı olan Mahmut Sadi Irmak’ın adı yazılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.