Öne Çıkanlar ırak TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk fetö pkk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin

TBMM Geçici Başkanı Yılmaz: Bir Olursak Başaramayacağımız Hiçbir Sorun Yoktur

TBMM Genel Kurulu 27. Dönem milletvekili yemin töreni için saat 14.00’te açıldı. TBMM’yi “en yaşlı milletvekili” sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz yönetiyor. Yılmaz, “Bir olursak, beraber olursak, başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur” dedi.

TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, Meclis’in 27. döneminin açılışı nedeniyle bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti:

“İçinden geçmekte olduğumuz şu günlerde ülkemizin karşı karşıya olduğu başta terör olmak üzere pek çok sosyal ve ekonomik sorunların çözümü tamamen bizim göstereceğimiz basiret ve dirayete bağlıdır. Edilgen olmadan, kendi eyleminin birinci derece sorumlusu olarak etken olmak zorundayız. Bölgesinde huzurlu, istikrarlı ve güçlü bu değerlerle bütünleşmiş bir Türkiye istemeyen ve bunlardan rahatsız olan haricî unsurlar elbette var ama sorumluluk duygumuz bizlere kişisel zaaf ve hatalarımızın da yaşanan problem ve olumsuzluklarda katkı ve vebalimizin olduğunu hatırdan uzak tutturmamalıdır. Bir olursak, beraber olursak, başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Her biriniz gerek şahsınız gerekse temsil ettiğiniz insanlar adına, ülkemizde birlik ve beraberliği tesis adına önemli bir sorumluluk üstlendiniz. Bu sorumluluğun gereği olarak toplumsal huzura, barışa katkı sağlamak ve ülkemizin ve insanların hakkı olan huzur ve güven ortamını tesis etmek sizlerin çalışmalarıyla gerçekleştirilecektir. Bu noktada bütün milletvekillerinin birbirlerini anlamaları, ülkenin ve insanın huzur ve mutluluğunu, arzu edilen güven ortamını temin için aynı hedefe yönlenmeleri gerekmektedir. Elbette farklı kişisel siyasi hedef ve düşüncelerimiz olabilir. Bunları yasaların, Anayasa'nın ve Meclis İç Tüzüğü'nün amir hükümleri ve bizlere sağladığı yasal haklar çerçevesinde yerine getireceğiz ve getirebiliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.