Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri ING Bank Haberleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberleri IFC spk allianz ziraat

Türkiye-ABD Özel Tatbikatı Meclis'te Görüşülecek

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda Türkiye-ABD özel tatbikatına ilişkin tasarı görüşülecek.

 Milli Savunma Komisyonu’nda 10 Şubat Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Özel Harekat Komutanlığı Arasında Birleşik Özel Harekat Kuvvetleri Tatbikatlarının İcrasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

-GEREKÇE:  İKİ ÜLKE ÖZEL KUVVETLERİ ARASINDA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİĞİ GELİŞTİRMEK-

Tasarının gerekçesinde, Türkiye-ABD Özel Tatbikatı ile iki ülke özel kuvvetleri arasında dostluk, işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, yeni konsept ve doktrinlere yönelik kazanımlar sağlamak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmanın amaçlandığı belirtildi.

Gerekçede, Türkiye-ABD Özel Kuvvetler Tatbikatı Mutabakat Muhtırasında ev sahibi ülke desteği kapsamında, taraflara ev sahibi ülke tarafından sağlanacak hizmetlerin gerçekleştirilmesini ilgilendiren politika, sorumluluklar ile genel prosedürler ve tatbikat esnasında ev sahibi ülkenin gönderen ülkeye sağlayacağı desteğin türü, seviyesi, standart ve metodlarının yer aldığı ifade edildi.

-TATBİKAT ARAZİSİ-

Tasarının tanımlar bölümünde “tatbikat arazisi” de ev sahibi ülke tarafından tatbikatın icrası için hazırlanmış ve her türlü ulusal kanun ve yönetmeliğe uygun olarak katılımcıların kullanımı için tahsis edilen arazi veya deniz sahası ve onun üstündeki hava sahası olarak nitelendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.