Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Entübe Sayısı Kovid19 ANTALYA istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

“Türkiye’nin Bir Ana Muhalefeti de Yok”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’yi eleştirerek “Ana muhalefet partisi demokrasinin vazgeçilmezidir. Ülkemiz o kadar sağlam ve istikrarlı bir iktidara sahip ki bu temel unsurun eksikliğini millet hiç hissetmiyor. Zaten Türkiye’nin bir ana muhalefeti de yok” dedi.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılıyor. Başbakan Binali Yıldırım, bir yıllık AK Parti Genel Başkanlığı görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devretmeden önce genel başkan olarak son konuşmasını yaptı.

Konuşmasında Erdoğan’a teşekkür eden Yıldırım, AK Parti’nin her dönemde, her zorlukta dimdik ayakta kaldığını ve ayakta kalmaya devam edeceğini belirterek, “Bu ülke için canını vermeye hazır liderimizin siyasi yasaklı yapılmaya çalışıldığı günleri unutmadık. Ama başkalarının unuttuğu bir şey var, onlar milleti unuttu. Oysaki gerçekleri gören millet AK Parti’ye olan desteğini bir an olsun eksiltmedi. AK Parti gücünü milletten alır” dedi.

“Büyüyen Türkiye’ye Bu Elbise Dar Geliyordu”

Başbakan Yıldırım, CHP’yi eleştirdiği konuşmasında, “Ana muhalefet partisi demokrasinin vazgeçilmezidir. Ülkemiz o kadar sağlam ve istikrarlı bir iktidara sahip ki bu temel unsurun eksikliğini millet hiç hissetmiyor. Zaten Türkiye’nin bir ana muhalefeti de yok. Kendileri de bal gibi biliyor ki Türk siyasetinin yaşadığı kısır sorunların çözümü, anayasa değişikliğidir. Büyüyen Türkiye’ye bu elbise dar geliyordu” dedi.

“Tutturmuşlar Çatı Aday Matı Aday, Siz Önce Temelinizi Sağlamlaştırın”

Türkiye’nin ana muhalefete rağmen sistemi değiştirdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
“Görüyorum ki daha şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar ‘çatı aday matı aday’. Siz önce temelinizi sağlamlaştırın. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da, çatısını da, bacasını da kapatır.
Türkiye’yi yıllarca bir darbe anayasasına mahkum ettiniz. Bunların tek derdi AK Parti. Bizim tek derdimizse memlekettir, millettir. Bir yandan darbe görüntüsü altında işgal girişimini bertaraf ederken diğer taraftan vesayetçi anayasadan memleketi kurtardık.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.