Öne Çıkanlar esnaf Covid19 beşiktaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Halka arz fetö tsk istanbul Esnaf Turk Fatura Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Elif Banu Kocaoğlu Yıldız Galata Wind CEOsu Burak Kuyan Paribu

“Ülkemizde Hiç Kimseyi Sahipsiz Bırakmayacak Bir Sosyal Destek Sistemi Kurduk Ve İşletiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Her kesimi koruyan, gözeten, destekleyen, hayata tutunmasını, geleceğine güvenle bakmasını sağlayan politikalar geliştiriyor, bunları kararlılıkla uyguluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, geçmişi 126 yılı bulan Darülaceze’nin çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere kimsesizlerin kimsesi olması için Sultan Abdülhamid-i Sani tarafından kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kurumun bir özelliği de din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmeden herkesi kucaklıyor, herkese aynı hizmeti veriyor olmasıdır” dedi.

“DARÜLACEZE, HİZMET YELPAZESİNİ DAHA DA GENİŞLETİYOR”

Açılışı yapılacak yurt ve kültürel tesislerle Darülaceze’nin, hizmet yelpazesinin daha da genişleyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt binamız 901 öğrenci kapasitesiyle, eğitim-öğretim hayatının önemli ihtiyaçlarından olan barınma sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır. İstanbul’daki 56 üniversitemizin tamamının öğrencilerine hitap eden yurt binasının altındaki ticari alan, hem bölgenin ihtiyacını karşılayacak, hem de Darülaceze’ye gelir temin edecektir. Yurt ve kültürel tesislerimizin, Darülaceze’mize, öğrencilerimize ve İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu ödüllü projenin hayata geçmesinde katkısı olan herkesi, özellikle hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Tanıtım törenini gerçekleştirdiğimiz Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri ise gerçekten iftihar verici bir projedir. Arnavutköy’de 150 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan proje, mimarisinden içindeki birimlerine kadar tüm unsurlarıyla medeniyetimizin izlerini taşıyacaktır.”

“SON 19 YILDA VERDİĞİMİZ SOSYAL DESTEKLERİN TOPLAM TUTARI 434 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kesimi koruyan, gözeten, destekleyen, hayata tutunmasını, geleceğine güvenle bakmasını sağlayan politikalar geliştirdiklerini ve bunları kararlılıkla uyguladıklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin sosyal yardım bütçesi, biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu. Son 19 yılda verdiğimiz sosyal desteklerin toplam tutarı 434 milyar liraya ulaştı. Sosyal yardımların millî gelirimize oranını yüzde 0,38 seviyesinden yüzde 1,37 seviyesine çıkardık. Daha önce önemli bir bölümü aynî olan yardımları yüzde 96 oranında nakdiye çevirerek, çok daha etkin hâle getirdik.”

Yaklaşık 2 milyon vatandaşın kendilerine devlet tarafından verilen sosyal yardım kartlarıyla ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüldüğü gibi ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacak bir sosyal destek sistemi kurduk ve işletiyoruz. Elbette gönlümüz, her bir vatandaşımızın desteğe ihtiyaç duymadan hayatını sürdürebileceği, işini yapabileceği, ekmeğini kazanabileceği, eğitimini, sağlık hizmetini alabileceği seviyeye ulaşmayı istiyor. Ancak, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ideal ekonomik ve sosyal hayatın olmadığı da ortadadır. Çalışmak isteyene ve çalışabilecek durumda olana iş imkânı sağlarken, bunun dışında kalan herkesi de gözetip korumak boynumuzun borcudur. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmayı sürdürecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.