Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Metina

Yıldırım ve Bahçeli Yeni Anayasayı Görüşecek

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa çalışmaları kapsamında yarın öğleden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşeceğini açıkladı. CHP’ye çağrısını yineleyen Yıldırım, “Gelin bu dönüşümde milletimizin beklediği bu yeni anayasa sürecinde sizde katkı koyun bu onur bu şeref hepimize ait olsun diyoruz. Kapımız açık, çağrımız açık olmaya devam ediyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi'nin açılışı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa konusunda bir süreden beri bütün partilere ‘gelin bir olalım, beraber olalım, hepimizin milletimize vaadi olan yeni anayasayı, hükümet sistemi de dahil olmak üzere bir sonuca bağlayalım’ şeklinde çağrıda bulunduklarını anımsatan Yıldırım, bu çağrıya MHP’nin olumlu yaklaştığını, CHP’ninse olumsuz baktığını ifade etti. CHP’ye çağrısını yineleyen Yıldırım, “Gelin bu dönüşümde milletimizin beklediği bu yeni anayasa sürecinde sizde katkı koyun bu onur bu şeref hepimize ait olsun diyoruz. Kapımız açık çağrımız açık olmaya devam ediyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa çalışmaları kapsamında yarın öğleden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşeceğini açıklayarak, bu konuyla ilgili biraz daha somut, net düşüncelerin karşılıklı olarak aktarılacağını dile getirdi.
 
" MHP’NİN KATKISI GEREKİYOR"
 
Yeni anayasanın geniş kapsamlı mı yoksa sadece başkanlık sistemine mi yönelik olacağının sorulması üzerine Yıldırım, alternatiflerin masada olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:

“Her iki alternatifte masada. Tabiatıyla anayasa değişikliğini halkoyuna götürmek için 330 kabule ihtiyaç var. AK Parti olarak bizim bunu tek başına sağlamamız söz konusu değil, bu bakımdan MHP’nin katkısı gerekiyor. Bunu esas alarak bu çalışmaları zaten başlattık. Ve yapacağımız görüşmede bütün bu ihtimalleri geniş kapsamlı, orta kapsamlı, dar kapsamlı olmak üzere bütün ihtimalleri alternatifleri ele alıp değerlendireceğiz diye düşünüyorum.”

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin CHP’nin bildirisini yargının gündemine taşımasıyla Yenikapı ruhunun bittiğine yönelik değerlendirmelerin anımsatılması üzerine “Yenikapı ruhu hiçbir zaman bitmez. Yenikapı ruhu ülkemizin, milletimizin, bağımsızlık, milli irade ve bütünlüğünün temsilidir. Yenikapı ruhu CHP’nin gönülsüz olması ile bitmez” dedi.
 
"BÜYÜKELÇİLERİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE O"
 
Başbakan Binali Yıldırım, bazı yabancı misyon temsilcilerinin HDP grup toplantısına katılması ile ilgili olarak, “Büyükelçilerin fikri neyse zikri de o. Büyükelçilerin görevi bölücülere destek vermek değil, görev yaptıkları ülkenin hükümranlık haklarına saygı duymaktır. Sorumlulukları çerçevesinde görevlerini yapmalarını bekleriz” değerlendirmesinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.