Öne Çıkanlar Polat Enerji CEOsu Cem Deniz Altının yükselişi vergi cezası fenerbahçe udoh Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı Leicester City 06 BY 6182 putin tsk paolo gentiloni mecliste ihale atışması memur

2035’te Türkiye’de 11,7 Milyon Diyabet Hastası Olacağı Öngörülüyor

Son yıllarda yapılan araştırmalar 2040 yılında dünyada 642 milyon diyabet hastası olacağına işaret ediyor. Türkiye’de 7 milyonun üzerinde diyabetli yaşıyor ve diyabet vakalarının 12 yıllık artış oranı yüzde 90’ın üzerinde yer alıyor.

Hasta odaklı yaklaşımıyla yaşama değer katan ilaçlar keşfetmek için bilimin sınırlarını zorlayan AstraZeneca, önümüzdeki on yılda dünya çapında 200 milyon hastanın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. 

Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun (IDF) verilerine göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında diyabet prevalansının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alırken, Türkiye’deki diyabetli sayısı yaklaşık 7,5 milyon kişi olmak üzere dünya ortalamasının çok üzerinde seyrediyor. Kontrolsüz diyabet, hiperglisemiye yol açarak zamanla başta kalp-damar sistemi, göz, böbrek, sinir sistemi olmak üzere vücudun bütün sistemlerini etkileyen komplikasyonların gelişmesine neden oluyor. Böbrek yetersizliğinin ve travma-dışı amputasyon olgularının en yaygın nedeni diyabettir ve özellikle gelişmiş ülkelerde en sık görme kaybı ve körlük nedenlerinden biridir. Ancak Türkiye Diyabet Farkındalık Araştırması’na göre, ülkemizde diyabet farkındalık oranı yüzde 37 civarındadır. AstraZeneca ise yıllardır, diyabet hastalarının hayatında değer yaratmak, onların karşılanmamış ihtiyaçlarına çözüm üretmek için uzun dönemli yenilikçi adımlar atıyor. Hasta odaklı yaklaşımıyla yaşama değer katan ilaçlar keşfetmek için bilimin sınırlarını zorlayan AstraZeneca, önümüzdeki on yılda dünya çapında 200 milyon hastanın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.
 
 
Türkiye’de diyabet vakalarının 12 yıllık artış oranı yüzde 90

Son yıllarda yapılan araştırmalar 2040 yılında dünyada 642 milyon diyabet hastası olacağına işaret ediyor. 2010 yılı sonunda saha çalışması tamamlanan TURDEP-II (Türkiye Diyabet Prevalans) çalışmasına göre Türkiye’de 7 milyonun üzerinde diyabetli yaşıyor ve diyabet vakalarının 12 yıllık artış oranı yüzde 90’ın üzerinde yer alıyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun verilerine göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında diyabet prevalansının en yüksek olduğu ülkeler arasındadır. Ancak TURDEP-II çalışması Türkiye’de toplumun diyabet farkındalığının düşük olduğunu ve bilinen diyabetlilerin en az yarısında iyi metabolik kontrol sağlanamadığını ortaya koyuyor. Bu nedenle diyabet hastalığının doğrudan ve dolaylı maliyetleri yükseliyor, dolayısıyla diyabetin sağlık bütçesindeki hastalık yükü artmaya devam ediyor.
 
Diyabette kişiselleştirilmiş tedavi dönemi başladı

38. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi katılımcılarından biri olan AstraZeneca, artan diyabet prevalansının ve hasta sayısının getirdiği yeni tedavi ihtiyaçlarını karşılayan ürünleriyle, diyabetli hastaların hayatlarında değer yaratmaya devam ediyor. Diyabette kişiselleştirilmiş tedavi döneminin başlamasıyla, hem global hem de lokal kılavuzlar, diyabet tedavisinin hasta özellikleri göz önüne alınarak düzenlenmesini öneriyorlar. Kan şekeri kontrolünün yanı sıra kilo kontrolü, hipoglisemi riski, yan etki profili ve kardiyovasküler parametreler üzerine etki, tedavi başarısına etki eden kriterler arasında yer alıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.