Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya diyarbakır deprem sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bodrum ırak cumhurbaşkanı erdoğan pakistan

40 Yaşından Sonra Genel Sağlık Taraması Önem Taşıyor

Ankalab Laboratuvarları Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, 40 yaşından sonra mutlaka genel sağlık taraması yapılması gerektiğini belirterek, “Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili karşılaştığımız birçok belirtinin altta yatan bir nedeni ve birçoğunun da çaresi bulunmaktadır. Arabamıza verdiğimiz önemi kendimizden esirgersek daha kaliteli bir yaşam süremeyiz” ifadelerini kullandı.
 
Genel sağlık taramasıyla çok kapsamlı bir şekilde yaygın görülen hastalık ve durumların incelenip ayrıntılı bir şekilde yorumlu rapor halinde hasta ve doktora önerilerde bulunulduğunu anlatan Kütükoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Kırk yaşını geçmiş kadın-erkek sağlıklı veya herhangi bir hastalığı olan kişiler bu testi iki yılda bir yaptırarak sağlıklarını kontrol altında bulundurmalıdır. Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili karşılaştığımız birçok belirtinin altta yatan bir nedeni ve birçoğunun da çaresi bulunmaktadır. Arabamıza verdiğimiz önemi biraz da kendimize gösterirsek daha kaliteli bir yaşam süreriz.”
 
HANGİ TESTLER YAPILIYOR?
 
Kan, idrar, gaita ve tükürük örneklerinden yaklaşık 130 farklı test yapıldığını belirten Kütükoğlu, “Bu testler bazı hastalıkların ortaya çıkarılmasında birçok literatür tarafından yararı gösterilmiş testlerdir. Bu testlerle vücuttaki birçok sistem değerlendirilecek ve normal olmayan sonuçlar elde edildiğinde ilgili branş doktorlarına yönlendirerek gerek duyulursa ilave testlerle tanı ve tedaviye gidilmesi sağlanacaktır” dedi.  İlker Kütükoğlu, taraması yapılan testleri şu şekilde sıraladı:

- Diyabet ve insülin direnci
- Böbrek hastalıkları
- Karaciğer hastalıkları
- Anemi
- Besinsel elementlerin durumu
- Toksit elementlerin durumu
- Kan yağları, kalp-damar hastalıkları ve kalp yetmezliği
- Hepatit parametreleri
- Romatizmal hastalıklar
- Tiroid testleri
- Kanser belirteçleri
- Beslenme ve vitamin testleri
- Çölyak hastalığı ve gluten duyarlılığı
- Adrenal yorgunluk testleri
- Kadın ve erkek hormonal durum
- Osteoporoz ve kemik metabolizması
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.