Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

"Atanamayan Sağlıkçılar İçin Yeni Kura Önümüzdeki İki Hafta İçinde Çekilecek"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, atanamayan sağlıkçılara ilişkin, “İki tane kuradan sonra şu anda elimizde atanamayan sağlıkçı sayısı bin 140 civarında. Bunların soruşturmaları geldikçe biz atanmasında sakınca olmayanları atıyoruz. Sanıyorum, önümüzdeki günlerde artık bu nihayetlenecek ancak yeni atamalar için ise önümüzdeki iki hafta içerisinde yine kura açacağız” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı, Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Atanamayan sağlıkçılara ilişkin Demircan şöyle dedi:

“Atanamayan sağlıkçılar konusuna gelince; iki tane kuradan sonra şu anda elimizde atanamayan sağlıkçı sayısı bin 140 civarında. Bunların soruşturmaları geldikçe biz atanmasında sakınca olmayanları atıyoruz. Sanıyorum, önümüzdeki günlerde artık bu nihayetlenecek ancak yeni atamalar için ise önümüzdeki iki hafta içerisinde yine kura açacağız.

Bu atanamayanlar biliyorsunuz kurayla gelenler. Bunlar kanun gereği, bizim açacağımız bir şey yok, zorunlu hizmet olarak atıyoruz. Yani hiçbir kimse dışarıda kalmıyor, mezun olan pratisyen hekim arkadaşlar ve diğerleri, uzmanlar geldiğinde atanıyor.

Atanamayan konusuna gelince, soruşturması bitmediği için atanamayan arkadaşlardan bahsediyoruz. Onların da önümüzdeki günlerde soruşturmaları bitecek elbette. Geldikçe biz asla beklemeden atıyoruz. Yeni kura önümüzdeki iki hafta içinde çekilecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.