Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Bağımsız Sağlık-Sen: Güvenlik Soruşturmaları Bir An Önce Tamamlanmalı

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Sağlık Bakanlığı’na ataması yapılması beklenen 12 bin 500 personelden 3 bin 233’ünün soruşturmalarının sürdüğünü belirterek, “Yıllardır atama bekleyen sağlıkçılar şimdi de aylar süren güvenlik soruşturmaları nedeniyle mağdur edilerek atamaları geciktirilmektedir. Atama bekleyen sağlıkçıların soruşturmaları biran önce tamamlanmalı ve onlar da göreve başlatılmalıdır” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı’na yapılan atamalardaki güvenlik soruşturmalarının süresine dikkat çekti. 23 Haziran 2017'de Sağlık Bakanlığına yerleştirilen ebe, hemşire ve sağlık memuru gibi 12 bin 500 personelden 9 bin 267'sinin güvenlik soruşturmasının tamamlandığını ve atamalarının yapıldığını, geri kalan 3 bin 233 personelin ise soruşturmalarının sürdüğünü söyleyen Bayraktar, “Aylar süren güvenlik soruşturmaları hem çalışanların motivasyonunu düşürdüğü gibi hem de yeni işe alınacak sağlıkçıların moralini bozmaktadır. Kamuya vatan, millet düşmanlarının alınmaması için elbette gerekli tüm soruşturmalar yapılmalıdır ancak bu soruşturmaların makul sürede tamamlanarak insanların mağdur edilmemesi sağlanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

PERSONEL SAYISI ARTIRILMALI

Bayraktar, Sağlık Bakanlığı’ndaki personel yetersizliğine dikkat çekerek, bakanlıkta görev yapan her personelin fazla mesai yükü altında ezildiğini söyledi. Bu nedenle personel sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Bayraktar, “Kaliteli bir sağlık hizmeti sunulması için aynı oranda sağlıkçılarında kaliteli bir iş ortamına kavuşması şarttır. Yoğun iş yükü altında ezilen sağlıkçıların kendi sağlıklarından feragat ederek vatandaşa sağlık dağıtması ne kadar kabul edilebilir bir durumdur. Bu nedenle sağlık personeli sayısı hem merkez hem de taşrada artırılarak sağlıkçıların nefes alması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

"OECD VERİLERİNE GÖRE SON SIRADAYIZ"

Bayraktar, 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı sıralamasında Türkiye’nin OECD verilerine göre son sırada yer aldığına işaret ederek, “Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı sadece 202. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye’nin 3 katı düzeyde. Hemşire sayısının azlığı hemşirelere düşen iş yükünün artmasına ve her hemşirenin işini yaparken insan üstü gayret sarf ederek yıpranmalarına sebebiyet vermektedir” açıklamasında bulundu. Aynı şekilde diğer branşlarda da durumun farklı olmadığını söyleyen Bayraktar, bekleyen güvenlik soruşturmalarının biran önce tamamlanarak atamaların gerçekleştirilmesini talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.