Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp yılbaşı terörist suriye Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bakan Koca'dan Aşı Açıklaması: "Faz II Çalışması 25 Aralıkta Başlanacaktır"

Sağlık Bakanı Dr. Farettin Koca, Bir çok ülkede aşı çalışmaları yürütülmektedir. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlanarak insan denemelerine başlamıştır. Faz II çalışması 25 Aralıkta başlanacaktır. Faz II için üretime 3 gün önce başlandı." dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı 2021 yılı  Bütçe görüşmelerine ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; Salgın döneminde vatandaşlarımızın sağlığı için canını feda eden 225 sağlık şehitlerimizi kalbimize gömdük.Bize hatıraları kaldı, Emanetleri kaldı, tamamlayamadığı görevleri kaldı. Onlara minnettarız, minnet duymaya devam edeceğiz." dedi. 

"Dünyada başka bir örneği yoktur"

DSÖ sadece Türkiye‘nin pandemi dönemindeki başarısını raporlaştırmıştır diyen Bakan Koca; "Dünyada başka bir örneği yoktur. Ayrıca Avrupa İlerleme Raporu’nda sosyal güvencesine bakılmaksızın Türkiye’nin herkese bedelsiz test ve tedavi imkanı sağladığına vurgu yapılarak başarımızdan söz edildi." dedi. 

"Yerli aşımızıda nisan ayında da başarıyla yapacağımızı ümit ediyorum"

"Bir çok ülkede aşı çalışmaları yürütülmektedir. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamalanarak insan denemelerine başlamıştır. Faz II çalışması 25 Aralıkta başlanacaktır. Faz II için üretime 3 gün önce başlandı. Kendi aşı çalışmalarımız bir yana dünyada etkisi ve güverirliği kanıtlanmış aşılara en erken sürede erişebilmenin gayreti içindeyiz. Yerli aşımızıda nisan ayında da başarıyla yapacağımızı ümit ediyorum. Ekonomik yükünü dikkate alınmaksızın güvenirliği ve etkisi kanıtlanmış ülkemiz şartlarına en kolay en yaygın uygulanabilen aşılardan başlayarak alternatif aşıları temin etmek için yoğun bir çaba gösterdik. " dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.