Öne Çıkanlar çin türkiye almanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist diyarbakır istanbul cumhurbaşkanı çukurova belediyesi cumhurbaşkanı erdoğan

Bakan Koca: “Hastalığa Yenik Düşen 7 İnsanımız Daha Oldu"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu" dedi. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. 

Bakan Koca yaptığı açıklamada; "SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." dedi. 

Korona Virüs salgınından dolayı hasta sayımız 1.529’a ulaştı. Bugüne dek toplam can kaybımız ise 37 oldu. 

“50 bin hızlı tarama kiti devreye girdi”

Bakan Fahrettin Koca, tanı koymak için kullanılan çalışmalara da değinerek, “Çin’den 50 bin hızlı tarama kiti sabah geldi, devreye girmiş oldu. Perşembe günü ilave 300 bin hızlı tarama kiti gelmiş olacak ve 1 milyona kadar hızlı tarama kitlerini kullanmak üzere bağlantı yaptık” bilgilerini verdi.

Maske teminine ilişkin de değerlendirme yapan Koca, “Türkiye’de üretilen maskeler Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır” uyarısında bulundu. 

“İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum”

“İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum” diyen Bakan Koca, olumlu sonuç veren ilacın bu sabah Çin’den geldiğini, yoğun bakım şartlarında tedavisi devam edenlere uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Bakan Koca, hayatını kaybedenlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Hayatını kaybedenler ileri yaş ve kronik hastalığı da olan grup. Zaten önümüzdeki günlerde bütün vakalarla ilgili yaş aralığı dahil olmak üzere paylaşacağız. 91 yaşa kadar var, 60’ın altında iki hasta var yani 50-60 arası, onun dışındaki bütün hastalar 61’in üzerinde.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.