Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp suriye yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hacettepe Hastanesinde “Doktor Görüşme Odası” Hizmete Açıldı

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Günübirlik Cerrahi Ünitesi yenilendi. Daha konforlu hale getirilen ve şık bir görünüme kavuşan ünitede yeni bir uygulama hayata geçirildi.  Hasta yakınları-cerrah görüşmesi için “Doktor Görüşme Odası” hizmete açıldı.

Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Hacettepe Hastaneleri, hastalara daha nitelikli hizmet vermek amacıyla Günübirlik Cerrahi’de  yeni bir uygulama hayata geçirildi. Hasta ve hasta yakınlarının operasyonu yapan doktorla daha rahat bir ortamda görüşmelerini sağlayacak şekilde tasarlanan “Doktor Görüşme Odası” hizmete açıldı.

Günübirlik cerrahi, hastanede yatan hastalara uygulanan cerrahi girişimi temel alan, ancak yatış gerektirmeyen ve aynı gün taburculuğu öngören bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Günümüzde çok önem kazanan ve hasta sayısı gün geçtikçe artan Günübirlik Cerrahi’de hasta ve hasta yakınlarının doktorla görüşmesi kalabalıklar içinde ve ayaküstü yapılabiliyordu. Bir cerrah olarak bu zorlukları bilen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen’in önerisiyle ameliyathane ve bekleme salonu arasına “Doktor Görüşme Odası” yapıldı. Her iki taraftan da kolaylıkla geçilebilen odada, hasta ya da hasta yakını, doktorla bir araya gelerek görüşme yapabiliyor.

YENİLİKLER DEVAM EDECEK

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, daha konforlu hale getirilen ve şık bir görünüme kavuşan bekleme salonunu, ameliyathane kapısında eşini, evladını, kardeşini tedirgin bir şekilde bekleyen hasta yakınlarının kendilerini biraz daha iyi hissetmelerini sağlayacak şekilde tasarladıklarını söyledi. Rektör Özen, hem fiziki ortam hem de tıbbi teçhizat bakımından daha nitelikli sağlık hizmeti vermek amacıyla, Hacettepe Hastanelerinin ihtiyaç duyulan alanlarında bu çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.