Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Sağlık Bakanlığı'ndan

Sağlık Bakanlığı, 4 İldeki bazı hastanelere siber saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik gerçekleştirilen siber saldırılarla ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Sağlık Bakanlığı tarafınadn yapılan açıklamada ; Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli’nde bulunan bazı hastanelere yönelik siber saldırı girişiminde bulunulduğu, “Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir” denildi.

“‘SAĞLIK BİLİŞİM ÖZEL AĞI’ OLUŞTURULMUŞTUR”

“Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerimizin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderilmiş ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır” denilen açıklamada, “çirkin” saldırı girişimiyle ilgili incelemenin ve güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla ‘Sağlık Bilişim Özel Ağı’ oluşturulmuştur. Bu ağ ile birlikte sağlık tesislerinin internet erişimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık tesislerinin bu ağa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.