Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

SAHİM-SEN: ‘‘Eşit, Özgür, Emeğin Baştacı Olduğu Bir Ülke İstiyoruz Ve Kuracağız!’’

1 Mayıs’ta Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan ve açıklamada bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) sağlık emekçilerinin sorunlarını dile getirdi. SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken ‘’Gerek pandemi gerekse depremde en ön safta olan bizlere hakkınız ödenmez denilerek hakkımızı ödemediler. Şiddetten tutun da özlük haklarının dahi verilmemesine, yoğun ve birçok baskı içindeki çalışma koşulları ve yoksullaştırma uygulamasına tabii tutulduk. Bizler yeryüzünün tüm yükünü çeken, yarınları dişi ve tırnağıyla inşa eden emekçiler olarak, eşit, adil, emeğin baş tacı olduğu bir ülkenin onurlu yurttaşları olmak istiyoruz’’ dedi.

Sağlık Hizmetleri Sendikası Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı ve açıklamada bulundu.

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken şunları dile getirdi: ‘’Bugün 1 Mayıs, işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü. Bugün sesimizin en gür çıktığı, tüm dünya emekçilerinin tek bir ağızdan haklarını savundukları gündür.  

Bizler de sağlık emekçileri olarak vatanımızın her köşesinde sağlık hizmeti bekleyenlerin yanındayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarımı olmayan, hayvancılığı olmayan, sanayisi olmayan, teknolojisi olmayan, alt yapısı olmayan velhasıl her alanda geri kalmış toplumdan modern bir devlet oluşturma adımlarını atarak geceli gündüzlü mücadele edenlerin torunlarıyız. 

Bizler; birinin hayatına, birinin mutluluğuna, birinin ruhuna, birinin eline, yüzüne, omuzuna, yüreğine, bazen söz bazen yüreğimizle, çoğu zaman mesleğimizle minicikte olsa tüm samimiyetimizle dokunan ama hakkını alamayanlar olduk.’’

BASKIYA, HAKSIZLIĞA, ÇÖZÜMSÜZLÜĞE MAHKUM EDİLDİK

Akarken açıklamasının devamında şunları söyledi: ‘’Her felakette en ön cephede mücadele eden bizler, deprem döneminde de yurttaşlarımızın yaralarını sarmaya koştuk. Kendi ailelerimizi bırakıp depreme dayanıksız binalarda çalıştık. 

Gerek pandemi gerekse depremde en ön safta olan bizlere hakkınız ödenmez denilerek hakkımızı ödemediler. Şiddetten tutun da özlük haklarının dahi verilmemesine, yoğun ve birçok baskı içindeki çalışma koşulları ve yoksullaştırma uygulamasına tabii tutulduk. 

Ve evleri dahi yıkılmış depremzede çalışma arkadaşlarımızın atamaları yapılmayarak çözümsüzlüğe mahkûm edildiler.

Hastanelerdeki personel eksikliği, ilaç krizi ise her geçen gün sağlık sistemini büyük bir krize sürüklemektedir hem sağlık emekçilerine hem de yurttaşlarımıza büyük mağduriyetler oluşturmaktadır. 

Bizler yeryüzünün tüm yükünü çeken, yarınları dişi ve tırnağıyla inşa eden emekçiler olarak,
 eşit, adil, emeğin baş tacı olduğu bir ülkenin onurlu yurttaşları olmak istiyoruz. 

MEYDANLARDA HASRETİMİZİ HAYKIRANLARA SELAM

Başta işçi sınıfının büyük mücadele önderi, emek mücadelemizin şehidi Kemal Türkler’i, ülkemizin ilk kadın sendikacısı Zehra Köse’yi, Türk Silahlı Kuvvetlerinde sivil memurların sendikal haklarını almak için önder olan Akif Tutkaç’ı ve 1977’nin 1 Mayıs’ında kaybettiğimiz emekçilerimizi saygıyla anıyoruz.

1 Mayıs meydanından haykırıyoruz; Emeğin en yüce değer olduğu, hukukun üstünlüğünün kabul edildiği, tarikat ve cemaatlere tabii olmayan, laik, demokratik bir cumhuriyeti istiyoruz. Ve dost ve düşman bilsin ki mutlaka kuracağız.  

Sözlerime büyük vatansever şairimiz Nazım Hikmet’in dizeleriyle son veriyorum:
 

Türkiye işçi sınıfına selam!

Meydanlarında hasretimizi haykıranlara,

toprağa, kitaba, işe hasretimizi,

hasretimizi, ay yıldızı esir bayrağımıza.

Düşmanı yenecek işçi sınıfımıza selam!

Paranın padişahlığını,

karanlığın, yobazın

ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.