Aksa Enerji En Büyük 50 Şirket Arasında Yer Aldı

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 2015 yılında 61’inci sırada olan Aksa Enerji, bu yıl 12 basamak yükselerek 49’uncu sıraya yerleşti.
 
Aksa Enerji, Fortune ve Capital dergileri tarafından her yıl hazırlanan “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” listesinde bu yıl da yer aldı. Fortune dergisinin hazırladığı listede, 2015 yılında 61’inci sırada olan Aksa Enerji, bu yıl 49’uncu sıraya yerleşti. Capital dergisinin listesinde 2015 yılında 78’inci sırada bulunan şirket, 2016 yılında ise 19 basamak yükselerek Türkiye’nin en büyük 59’uncu şirketi oldu.
 
Aksa Enerji CEO’su Cüneyt Uygun, yaptığı açıklamada “KKTC’den sonra Afrika’da da üç ülkeyle yaptığımız döviz bazlı garantili enerji satış anlaşmaları ile yurt dışı yatırımlarımıza hız verdik. Tüm Afrika santrallerimiz bu yıl Ağustos ayı sonuna kadar kurulu güç hedeflerine ulaşmış olarak üretim yapacak. Afrika’ya odaklansak da Türkiye için çalışıyor, hem yurt içi santrallerimizle hem yurt dışından yarattığımız döviz girdisi ile ekonomimize katkı sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.